Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

A vámpírokkal dugást is meg lehet unni

2007.09.03. 08:28 .:sz-b:.

Címkék:2007 agave laurell k hamilton

C+
Laurell K. Hamilton: Égkék bűnök, Agave, Bp., 2007.

Az Anita Blake-sorozat indulásakor már masszív Buffy- és Angel-rajongó voltam, őszintén kedveltem a vicces, de azért izgalmas vámpíros-szörnyes történeteket, magam is meglepődtem, de ez van. Az Anita Blake-történetek tökéletesen beleillettek a sorba, jó dumák, kidolgozott világ, ami annyiban tér el a miénktől, hogy természetes, haha, a természetfölötti lények léte, és többé-kevésbé a törvény is elismeri őket. Anita Blake halottkeltőként dolgozik, vitás jogi ügyekben szólítja elő például a sírból az elhunytakat, hogy ugyan mondják már meg, volt-e végrendeletük, és valóban öngyilkosok lettek-e. Közben a rendőrség is rendszeresen igénybe veszi a szakértelmét, ugyanis elismert természetfölötti-szakértő, emellett akkreditált vámpírhóhér is, aki bírósági végzéssel a kezében vadássza le és végzi ki a megvadult vérszívókat. Tökéletes alapfelállás, kár, hogy mostanra már teljesen el lett cseszve az egész.

Az a tippem, hogy idővel kialakult egy stabil Laurell K. Hamilton-rajongói réteg, aminek zömét több mint valószínű, hogy ún. darkos (béna szó, de nincs jobb, grufti esetleg?) csajok adják (ld. a másik Hamilton-sorozat első részét), nekik pedig arra van igényük, hogy Anita Blake lehetőleg ne vadássza a vámpírokat, hanem dugjon velük, és tegye ugyanezt a vérfarkasokkal is. Meg azért büntessen is, de csak a rossz szörnyeket, akik bántani akarják a mi jó szörnyeinket. A sorozat iksz rész óta másról sem szól, Anita Blake köteteken keresztül örlődött a vérfarkas és a vámpír szeretője között, miközben a sztori maga csak úgy tessék-lássék bujkált a háttérben. (A legszörnyűbb az érzelmeikkel küzdő, érzékeny férfivámpírok bevezetése, hát egy vámpír nekem legyen ijesztő halott, köcsög intrikus, az isten szerelmére!) Plusz a jó dumák is el-elmaradnak, szinte látszik, hogy eltelt harminc oldal, muszáj beszúrni valami jó Blake-es beszólást, amik így azért annyira mégsem viccesek.

Talán az írónő is érezte a súlyponteltolódást, úgyhogy az utóbbi két regény, a Leláncolt Nárcisszusz és az Égkék Bűnök már próbál visszahozni valami sztorit, sajnos eléggé erőtlenül, de ez egyelőre elég ahhoz, hogy a következő részt is elolvassam, aztán meglátjuk. (Állítólag persze a folytatás lesz a legdurvább dugós fronton, úgyhogy nem áll meg az elméletem, de mindegy.) Hogy a mostani kötetről is ejtsünk pár szót: van némi véres mészáros utáni nyomozás, plusz bonyolódnak a vámpíros ügyek, egy fővámpír a vágy erejével (hogy máshogy) próbálja a hatalma alá hajtani Anita Blake-et, ennek keretében gonosz idegen vámpírok látogatnak a városba, egy másik vámpírt csak a dugással lehet megóvni a szörnyű sorstól, van még benne vámpíros szexjelenet, meg vérfarkasos szexjelenet. Meg még egy vámpíros. Ha a következő rész valóban olyan, mint mondják, sajnos örökre le kell számolnom a filigrán halottkeltővel.

(Az Agave kiadványait viszont átnézhetne megjelenés előtt még egyszer valaki, mert bosszantó elütések, helyesírási hibák vannak bennük.)

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr53152508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Demasiado 2007.09.03. 11:34:35

Nagy igazságot írtál ! Jómagam még a Nárcisszusznál eldobtam a könyvet, az újat meg meg sem merem venni. Nekem ez a "dugjunk nagyokat és legyünk miatta depressziósok" stíl nem jön be. Vámpíros vámpirokat, szörnyű szörnyeket akarok !!!!

eMill 2007.09.03. 11:36:19

Nekem csak az első kötet volt meg, az tetszett, de nem annyira, hogy folytassam a sorozatot.

Thistle 2007.09.03. 11:46:57

...és az új sorozata állítólag még frekventáltabban a dugásról szól... én már nem kezdek bele, elég amit Anita művel.
Szerintem a Leláncolt N.-ban a legrosszabb a helyzet, az Égkék B. már javult egy kicsit. :)

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2007.09.03. 12:25:25

Én az első néhány kötetet olvastam, azok tetszettek, de aztán elkezdődött ez a "jajkitválasszak" meg "jajkivelfeküdjekle" dolog, aminek a betetőzése egy több oldalon keresztül húzódó kettyintés-leírás lett (biztos akkor pasizott be az írónő :-)... úgyhogy hagytam, hadd hulljon a levesbe. Pedig annyira jól indult!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2007.09.03. 14:32:48

Bírjátok ki a Harlekin-ig, abban végre megint több hulla van, mint dugás...

Vinitor · http://omagyar.blog.hu 2007.09.03. 15:10:51

Csak bosszantó, hogy ha vadászatról, nyomozásról meg rothadó zombikról meg szörnyekről akarok élvezetes stílusban olvasni, akkor muszáj a dugást is végigkövetni. Én azt csinálni szeretem, nem tanulmányozni (konzervatív vagyok, elnézést). Meg bosszantó, hogy a mai könyvárak mellett 3-4 kötettel kevesebbet kellene kifizetnem, ha a sztori meg lenne vagdosva kicsit. Ötszámjegyű összegről beszélgetünk.
Se darkos, se csaj nem vagyok, mégis emlékszem, nyáladzva keserítettem meg a környék könyvesboltosainak életét, mikor a köteteket akartam beszerezni (a 3. vagy a 4. résznél figyeltem fel a borítóra, akkor döntöttem el, hogy beruházok). Nagyon jó alapanyagot talált Hamilton, és nagyon elrontotta. Ráadásul idén már fizethetem a tandíjat is, szal nem tudom, az új rész felkerül-e valaha a polcomra.

Thistle 2007.09.03. 15:59:11

Most megnyugtattál Translator+x+! :D

bécsi_trüffel 2007.09.03. 17:03:29

A Nárcisszuszt nem bírtam elolvasni... :-S, pedig az első kötetek milyen jók voltak! Én már akkor meglepődtem, amikor meg volt az első összeborulás JC-dal, onnantól csak lefelé a lejtőn... De már befejezem ezt a sorozatot, ha beledöglök is! :-P Ha ehhez teljesen szükségtelen szexjeleneteket kell átnyálaznom, akkor is. :-)

Balfake 2007.09.03. 22:38:09

Gruftinak inkább a kriptában bujkáló, koponyával kuglizó és érvagdaló keménymagot hívták úgy 20 éve, a mai felhígult tinipopper tömegek lehetnek pl. gótok.

ja6ni 2007.09.04. 20:45:47

akkor nem írok semmit

Damned Princess 2007.11.12. 21:26:31

Nekem egyre jobban tetszik a történet, ahogy durvul. :) Minden értelemben.
Ja, és huszonévesen is "gót" maradtam. :) Juj most mi lesz.

HelBrocko 2008.07.24. 08:41:03

Laurell K. Hamilton: Haláltánc

Csak annak ajánlhatom, aki már elolvasta az előző tucatnyi kötetet. Anita Blake kalandjaihoz szükség van az előzmények, vagyis inkább a korábbi kötetekben szereplők nevének ismerete – lehetőleg felső fokon, minden „ezt és ezt tette, ezzel és ezzel” és nemi kapcsolati szállal együtt.

A Haláltánc nem tetszett. Ami történik benne, és ami a könyv hátoldalán a csalogató maszlag… nos, az az utolsó harminc oldal. Aminek megértéséhez szükséges az Obszidián Pillangótól kezdve egészen a Lidérces álmok-ig az összes… történés, cselekmény, töltelék.

Nem tudom mi lesz a folytatás. De Anita Blake egyre kevésbé emberibb és egyre kevesebb kapcsolata is van St. Louis emberi vonalaival. A nekromancia, a Halottkeltő Rt., a munkatárs Larry-val átélt véres kalandok, a rendőrségi ügyek…. mind, mind háttérbe szorultak a „Likantróp szappanoperá”-hoz mérten, ahol kétszáz oldalon van taglalva egy délelőtti gruppi dugás sorozat minden lelkizése.

Izgalmas. Akinek nincs. Fárasztó. Aki egy vámpírkönyvre várt és olvasta az első hat kötetet.

ENNYI.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...