Olvass!

KönyvesBlog

Kazuo Ishiguro új regénye csak látszólag egy szépirodalomba oltott Trónok harca light

2016. április 29. .konyvesblog.

"Zavarba ejtően érdekes Kazuo Ishiguro új könyve: a The Buried Giant fő helyszíne a kora középkori Britannia nem sokkal Artúr király halála után, melyben a britonok és a szászok látszólagos nyugalomban élnek egymás mellett a rómaiak által hátrahagyott provincia szélfútta vidékein. A történet kezdetén egy idős pár kel útra, hogy megkeresse évek óta nem látott fiát, vándorlásukat azonban ogrék, koboldok, és még egy valódi sárkány felbukkanása is nehezíti. Ishiguro könyve azonban csak látszólag egy szépirodalomba oltott Trónok harca light, hiszen az író megint kedvenc témájához, az emlékezéshez, az emlékezés és az identitás összefüggéseihez nyúl: az emlékezés és a felejtés ezúttal pedig nem csak az egyén, hanem egy-egy adott közösség életét is alapvetően befolyásolja" - írtuk tavaly, miután elolvastuk Kazuo Ishiguro legújabb regényét, akkor még angolul.

Kazuo Ishiguro: Az eltemetett óriás

Fordította: Falcsik Mari, Európa Könyvkiadó, 2016, 542 oldal, 3990 HUF

 

Az eltemetett óriás, ami akkor a hét könyve is lett nálunk, végre megjelent magyarul is. A fülszöveg a következőket ígéri a kötetről: "A tájak és helyszínek a csodás japán animációs filmek festményszerű háttereire emlékeztetnek, a történet lassú kibontása és végig fenntartott izgalma a számítógépes kalandjátékok világát idézi. Ishiguro mesterfokon fűzi össze a legnemesebb lírai egyszerűséggel elbeszélt történet szálait. Itt semmi nincs véletlen helyen vagy időben, ám ebben a kristálytiszta szerkezetben mégis minden mindvégig, a regény legutolsó mondatáig megőrzi a maga titkos jelentőségét."

Olvass bele a regénybe:

Kazuo Ishiguro Az Eltemetett Orias Reszlet 1 Konyves by konyvesblog

A bejegyzés trackback címe:

http://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr118664792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.