Olvass!

KönyvesBlog

Ki volt az a fiú, aki meghalt a Karthago-koncerten?

2017. június 15. .konyvesblog.

Volt egy fiú… akinek emlékére a Karthago együttes 1981-ben megírta a Requiem című slágerét. A dal országos és nemzetközi sikereket aratott, a mai napig több ezer ember énekli a koncerteken, ihletőjére mégis nagyon kevesen emlékeznek. A fiú haláláról kezdetben az a hír járta, hogy a koncerten összetaposta a tömeg. Aztán az is, hogy valószínűleg gyógyszerre (az akkor „híres” Parkánra) ivott alkoholt.

Hatala Csenge: Requiem - Volt egy fiú...de ki volt ő?

Athenaeum Kiadó, 2017, 156 oldal, 2999 HUF

 

Hatala Csenge nem elégedett meg ennyivel – meg akarta tudni, ki volt pontosan az a fiú és mi történt vele aznap este. Dezső ismerősei is megszólalnak a Requiem című könyvben, és a nővére, aki 36 év alatt soha, senkinek nem beszélt a testvéréről, és arról az estéről sem. Az író további izgalmas dilemmák nyomába eredt. Kitiltották-e a Karthago zenekart Fejér megyéből a koncerten történt, tragikus esemény miatt? Kik azok a csövesek? Mi a közös a Technokol Rapidban és a Parkánban? Hogy született meg a híres dal, és milyen fogadtatása volt, amikor először játszották?

Az ügy ráadásul a mai napig rengeteg kérdést felvet. Miért csak egy végzést kaptak készhez a szülők, amiben az állt, hogy az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint keringési elégtelenségben vagy alkoholmérgezésben halt meg a fiuk, de soha többé senki nem tájékoztatta őket semmiről? Boncolási jegyzőkönyvet sem kaptak, és senki nem válaszolt a kérdéseikre többé. Miért történt ez így? Miért nincsenek meg a halálesettel kapcsolatos iratok? Hogyan lehetséges az és miért, hogy 1981-ből Dezső haláláról minden papír eltűnt, más esetek mégis megtalálhatók a mai napig a patológiai iratok között? Hatala Csenge a Requiemben ezeket a szálakat próbálja kibogozni.

Olvass bele a könyvbe:

Hatala_Requiem_120–132.pdf by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

http://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr912593311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.