Olvass!

KönyvesBlog

Kukorelly most egy sajtos húst lök be

2007. június 02. .:wendy:.

Az iskolában senkit sem érdekeltek az irodalom órák, mert a Tanárnő mindig megmondta, mit kell beleérteni a versekbe. Szerencsére ezek az órákon Wendy nem figyelt oda, ezért még mindig tud rajongani a könyvekért.

És végre itt van a könyvhét, juhéé! Nincs még egy ilyen időszak az évben, amikor az irodalom iránti rajongásomat ennyire kiélhetném, és soha máskor nem gyűlik össze ennyi író egy helyen! nyakamba is vettem a várost, és a Vörösmarty térre érve nem tántoríthatott el zápor, villámlás és holmi égszakadás, földindulás, én maradtam...nem úgy mint az írók százai, akik seperc alatt elmenekültek. Egyvalaki maradt a téren, hősiesen küzdött az elemekkel: Kukorelly Endre!

Egyből kiszúrtam mert divatos piros pulóverével és sportosan elegegáns homokszínű nadrágjával elég feltűnő jelenség volt. Nagy levegőt véve megszólítottam, és legnagyobb meglepetésemre, nagyon kedves volt. nem értem én, mit irkálnak itt róla mindenféle hülyeségeket, távolról sem tűnt erőszakosnak, sőt!

Gyorsan mondom, miket tudtam meg róla: kedvenc étele a sajtos hús, amit csak anyukája tud elkészíteni. Ha a kedvében akar járni, mindig ezt készíti neki. Kedvenc könyve nincs, egyszerre vagy harminc-negyven könyvet olvas, most épp a készülő új munkájához, amely a férfi-nő kapcsolatról szól. Olvas filozófiai és esztétikai könyveket, pédákat hálaégnem nem mondott, de a könyvhéten biztos meg fogja venni András Sándor könyvét és viszi is ki magával Malmöbe. Hogy mit keres ott? Na ez volt a legjobb rész, ő is tagja az íróválogatottnak, csakúgy mint Garaczi László, Ágoston Zoltán, Farkas Zsolt, Zilahy Péter, Egressy Zoltán, Darvasi László, sajnos nem tudott mindnekit megemlíteni, én pedig nem tudtam mindenkit megjegyezni... a lényeg, hogy Malmöben lesz a világbajnokság és hat ország íróválogatottjai fognak megmérkőzni. Fontos megjegyezni, hogy Darvasi egyenesen Amerikából érkezik haza, hogy utána a focitársakkal a messzi Svédországba utazzon tovább. Arra a kérdésre, hogy ismer-e írókat a többi ország válogatottjából nem igazán tudott válaszolni, egyedül Alessandro Baricco neve jutott eszébe, akit meg én nem ismertem.

Végül kedvesen a Kalligram pultjához irányított, ahol TündérVölgy című kötetét már harmadszor adják ki! Gyorsan én is beszereztem egyet, majd tovább is álltam új sztárokat keresve.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr8190884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.