Olvass!

KönyvesBlog

A szex is sz-szel kezdődik - Interjú Ivan Klímával

2007. október 11. könyvesblog
Mivel a párkapcsolatok problémáiról szólnak a történeteik, felmerül a kérdés, mennyire látják problémátlannak vagy éppen problematikusnak az egykori keresztény értékrend kiüresedni látszó mintáira építő házasság szerepét a mai társadalomban?

IK: Ez nagyon egyénien működik mindenkinél. Ez a változás összefügg a nő szerepének változásával: ahogy a nő egyre önállóbbá válik, az is szerepet játszik a házasságok vonzerő-vesztésében, de a vallás kiüresedése, háttérbe szorulása illetve a nagyobb szexuális szabadság is ebbe az irányba hat. Ugyanakkor egyéni minták is érvényesülnek: én például jövőre lesz, hogy ötven éve élek együtt a feleségemmel.
Hogy egy problémáról is szóljak: ami a házasságmodell megtartása mellett szól, az a gyerekek felnevelésének kérdése is. A hirtelen széteső család rossz hatással lesz a gyerekekre, bár ez mindig függ attól is, hogyan válnak szét a szülők. Minden borzasztóan gyorsan változik, de nem merném megjósolni, hogy ötven év múlva milyen szerepe lesz a házasságoknak a társadalomban.

A TELJES INTERJÚ ITT A LITERÁN>>

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr37193150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.