Olvass!

KönyvesBlog

Bán Zsófia: Örökhétfő

2007. november 26. könyvesblog
A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben.  Bán Zsófia netnaplóparódiáját olvashatják Rakovszky Zsuzsáról.

Ma hajnalban, mikor a habzó, vérnarancson sikló nap végigszánkázott a hanyatló gangon, és mint a szomszéd özvegyasszony elgázolt macskája, kiömlött a vedlett kockakőre, 4 óra 22-kor belenéztem az úgy költőileg, mint előnytelenül gyér villanyfénynél a repedezett tükörbe, s egy csatakos, korai felismerés hasított belém, mint őszibarack szétomló húsába a rozsdás bökő – már legalábbis az időpont volt fájdalmasan korai, a felismerés nem, hiszen már régóta tudom, hogy: én nem, én nem, én nem. Arra jöttem rá ugyanis, hogy a tegnapnak sosincs vége. Így aztán persze bajos lenne a mai napomról írni, ha egyszer még mindig tegnap van. Tegnap hétfő volt, ebből következően ma is hétfő van, meg holnap is hétfő lesz meg holnapután is. Szóval, eléggé úgy néz ki, hogy örökhétfő van, ezt viszont a Petri sajnos már megírta. Még ez is. Kampóról függő fél disznó legyek, ha tudom, micsináljak.

TELJES SZÖVEG A LITERÁN>>

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr29241349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.