Olvass!

KönyvesBlog

Kolosi Tamás veje írta a Márai-véletlent

2008. június 07. valuska
A Könyvhétben az a legjobb, hogy iparági pletykákat lehet gyűjteni. Például mindenki azon nevet két dedikálás között, hogy megjelent A Márai-véletlen az Athenaeum gondozásában.

Miért nevetnek rajta a hülye címén kívül? Mert kiderült, hogy a Líra és Lant ura, Kolosi Tamás veje írta, aki egyébként a cégnél dolgozik. Számunkra elég szimpatikus, amikor egy család igyekszik a közös programok során megoldani a könyvkiadást, így a vasárnapi ebéd is sokkal jobban csúszik.

A sajtóanyagot is megosztjuk az olvasóinkal:

A Márai-véletlen olyan kiszámíthatatlan és izgalmas, mint A Da Vinci-kód, úgy futnak össze benne a szálak, mint Agatha Christie regényeiben.

Két szobor, egy autó és egy író a véletlen halálos játékában…

A krimi főszereplője Pamela Taylor, a San Diegó-i Salk Intézet csinos, fiatal biológusa. Egész élete megváltozik, amikor egy gazdag család hagyatékából rendezett árverésen megvásárolja álmai autóját, egy 1960-as acélkék Pontiac Catalinát. Pamela nem is sejti, hogy a korábban egy föld alatti garázsban elrejtett autónak milyen sötét a múltja, miért temette el korábbi tulajdonosa, és arról sincs fogalma, hogy hamarosan ő is része lesz az egykori tragédia következményeinek.

A háttérben pedig két titokzatos szobor, egymás tökéletes másai... A szobrok romba döntik az őket hajszolók életét, másokat viszont a végtelen szerencse erejével ruháznak fel. De senki nem tudja, hogy melyik szobor van a kezében. Még az utolsó pillanatban is fordulhat a kocka.

Thomas Johnston, a világhírű szívsebész, az egyik szobor megérintésének köszönheti életét, de ugyanez a találkozás okozza néhány perc múlva édesapja halálát. A démoni Max Fibione sikeres műkereskedőként a véletlen szolgája, ő hajt végre minden ítéletet, amit a sors a kiszemelt ártatlanokra mér. A regénybeli Márai Sándor fiatalkorában, egy párizsi kiállításon kerül kapcsolatba az egyik szoborral, és ez a találkozás még élete végén, Kaliforniában is beavatkozik sorsába.

Különleges helyszíneken, különös szereplőkkel, Pamela elmeséléséből bontakozik ki a misztikus történet. A régóta szingli Pamelába időközben beleszeret egy orvostanhallgató fiú, Paul. Érzéki kapcsolatuk elején a végzet elszakítja őket egymástól, és Paul sorsa lesz, hogy minden akadályt legyőzve próbálja megmenteni a lány életét.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr37508781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.