Olvass!

KönyvesBlog

Harry Potter a Munkáspártra szavaz majd

2008. szeptember 22. .:wendy:.

Az angol sajtót elözönlötte a hangzatos szalagcím, miszerint Harry Potter a Munkáspártra fog szavazni, ha nagykorú lesz. Valójában annyi történt, hogy JK Rowling 1.8 millió dolláros adománnyal segítette az anyagi nehézségekkel küzdő Munkáspártot, továbbá bírálta a Konzervatívokat, hogy hátrányos megkülönböztetéssel sújtják a szegény családokat. Szerinte Gordon Brown viszont keményen küzdött a szegénység ellen, míg vetélytársa a konzervatív vezető, David Cameron olyan adóváltoztatásokat indítványozott, amely az egyedülálló szülőket hozná nehéz helyzetbe.

"Meggyőződésem, hogy a szegény családok sokkal jobban élnek majd a Munkáspárt vezetése alatt, mintha a Cameron vezette konzervatív kormány lenne hatalmon" - mondta Rowling. Gordon Brown, akinek pártján belül is meg kell küzdenie ellenlábasaival, megköszönte a támogatást Rowlingnak. Az írónő egyébként eddig távol tartotta magát a politikától, de a konzervatívok tervezett adótörtvényeit meghallva heves tiltakozásba kezdett, mivel az a házasságban élő pároknak kedvez és magukra hagyja az egyedülálló szülőket. "A konzervatívok ezzel a döntésükkel azt üzenik, hogy szerintük az angol társadalom még mindig a két kereső szülőből álló családokból áll, ráadásul ők még több támogatást is kapnak. A gyermeküket egyedül nevelő szülők - mint én voltam egykor - emiatt embertelen küzdelem árán tudják csak ellátni családjukat" - foglalta össze véleményét az írónő.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr89675517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.