Olvass!

KönyvesBlog

Nick Hornbynak fizetnie kell, hogy kitüntessék

2010. május 13. .:wendy:.

Nemcsak azért érdemes olvasni Nick Hornby blogját, mert az egyik kedvenc szerzőnk, és roppant szórakoztató, hanem mert nála mindig garantáltan találunk egy-egy vitriolos, a kultúra elkötelezett, ám sznob követeit és a bennfentes körök nevetséges viszonyait ócsárló írást. Legutóbbi bejegyzésében például arról az örömteli hírről számolt be, hogy az Amerikai Életrajzi Intézet Anglia és az angol nép nevében őt jelölte a AZ ANGLIÁÉRT JÁRÓ ARANYÉREMRE (a nagybetűket az intézet használta). Az intézet szerint az elismerés "egy elegáns műalkotás képében fogja magába sűríteni Hornby munkásságát, amely irodája vagy otthona díszeként ragyoghat majd. Mindenki, aki erre az emlékplakettre tekint, azonnal fel fogja ismerni az ön országába vetett mély hitét."

Bár Hornby számára természetesen megtisztelő az elismerés, sajnálja, hogy nem tartanak díjátadót. Sőt amellett, hogy levélben kell kinyilvánítania, hogy igényt tart a díjra, még egy 295 dolláros csekket is mellékelnie kell, amely fedezi majd az intézet kiadásait.

Hornby mindenkit óva int, hogy megkérdőjelezzék az intézet helyes ítélőképességét, és hogy talán nem érdemelné meg az elismerést. "Ha Amerikából látszik, hogy mennyire mély az én országomba vetett meggyőződésem, akkor minden bizonnyal a kínai nagy falhoz hasonlóan, az még az űrből is egyértelműen látható kell, hogy legyen"- írja.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr241998037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.