Olvass!

KönyvesBlog

Az Európa könykiadó csatlakozott José Saramago nemzetközi segélyakciójához

2010. május 20. KálmánG

Az Európa kiadó is csatlakozott a nemzetközi segélyakcióhoz, amit José Saramago kezdeményezett a haiti földrengés károsultjainak megsegítésére. Az akcióról május 19-én tájékoztatta a kiadó a sajtót. Saramago Kőtutaj című mitikus regényét mindazon partnerkiadók rendelkezésére bocsátotta, amelyek hajlandók a kiadásból származó bevételeket teljes egészében a haiti földrengéskárosultak megsegítésére fordítani.

A csatlakozó partnerkiadók a könyvet speciális kampány keretében, külön e célra tervezett egységes borítóval jelentetik meg.

Az Európa Könyvkiadó e célból jelentette meg magyarul Saramago Kőtutaj című regényét.

A könyv előállításában és terjesztésében résztvevő partnerek (Fordító: Székely Ervin, Korrektor: Tomka Eszter, Kézirat előkészítő: Hernád Imre, Tördelő: Kopf Bt., Kállay Judit, Nyomda: Szekszárdi Nyomda Kft., Papír forgalmazója: Papyrus Hungaria Zrt., Papír gyártója: Stora Enso, Forgalmazó: Pécsi Direkt Kft.) mindennemű díjazásról lemondtak, így a 2 000 Ft-os könyv eladásából származó teljes bevételét az Európa Könyvkiadó a Magyar Vöröskereszt közreműködésével utalja át a haiti károsultak javára.

A Kőtutaj 1986-ban jelent meg. A mulatságos és meghökkentő történet középpontjában egy megmagyarázhatatlan természeti jelenség áll: a francia – spanyol határon hatalmas repedés keletkezik, a Pireneusok hegylánca kettéhasad, s a félsziget, mint egy tutaj, úszni kezd az óceánon nyugat fel. A regény ugyanakkor véresen komoly témákról beszél: részint Portugália történelmi szerepéről és lehetőségeiről, de éppúgy az ember zavarodottságáról, élni akarásáról, konok boldogságkereséséről, amikor ép ésszel felfoghatatlan katasztrófák fenyegetik.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr352017965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.