Olvass!

KönyvesBlog

Szuperhősök bikiniben

2010. augusztus 17. NickelADeón

Nyár van - még egy ideig. Időnként (a listából kiderül, hogy nem annyira gyakran, mint gondolnánk) a szuperhősök is átöltöznek tornadresszből fecskébe és bikinibe.

Testalkatuk általában különbözik a miénktől. Van a világon (vagy szeretne lenni) néhány ember, aki rendelkezik ezekkel a fiktív paraméterekkel, hogy egy fejjel magasabbak mindenkinél, és a testük ehhez mérten arányos, de ők nagyon kevesen vannak. És amúgy se hordanak vékony sztreccsbőrt, köpenyt vagy ugye, kívül alsógatyát. Nem csak a férfiak, a nők se természetes alkatúak. Még Elektra, aki nem úgy olyan, csak erős, ügyes és kitartó, hosszú kulcscsonttal, jó széles medencecsonttal, és némely ábrázoláson óriási mellekkel bír. Pedig ő még semmi Carol Danvershez, aki - senkit nem akarok megbántani, aki úgy néz ki, mint ő - egy tehén. Mostanában minden mainstream szuperhősnőnek nagy a melle, nagy a feneke, amolyan bögyös-farosak, ahogy Frank Cho rajzait nézegetjük. Hogy miért csak ilyen nőkből lesz szuperhős, rejtély, de végül is mindegy, más gond is van.

Ha normálisan néz ki (nem push-up és nem D- vagy E-kosaras), akkor egy másik aggasztó probléma merül fel: ezek a nők már húsz-negyven éve ugyanazok. Csak a mellük lett nagyobb és nagyobb. És csak nagyon kevés lett anya közülük. Megrekedtek valahol, az emberi fejlődés egy sokak számára fontos szakasza előtt. Néha felmerül ez a téma, de ott van a karrier, legyőzni a gonoszt, és minden megy tovább. Így furák szexuálisan is. Sok a MILF - gyerek nélkül. Túlérett dinnyeföld. Csodanő jövőre lesz hetven éve, hogy megjelenik, és már akkor se volt gyerek. Azóta ugyan csak pár évet öregedett, de akkor is. Ez a nő egy belül egy leharcolt harcos, idős, kívül fiatalosan csábító nő. Káprázat is elmúlt valahol negyven-ötven éves belül, vagy a jégkirálynő, Emma Frost. Nem ők nem akarnak, sokuknak genetikailag, azért, mert szuperhősök vagy mutánsok, nem lehet gyerekük. (E köré aztán kisebb-nagyobb szabású történeteket lehet építeni, mint a magyarul is megjelent Mutánsvilág) Igaz, hogy vannak gyerekek, ha nem is gyakoriak, de a rendezett családi élet ritka, egykorú apuka és gyerek is előfordul a szuperhősöknél.

A harmadik ok talán, amiért a swinsuit specialokat - szerintem - nem erőltetik a kiadók, az hogy ezeken a csajokon amúgy sincs ruha. Hiszen tornadresszben vannak mindig. A szexualitás beépült az ábrázolásukba, bár számomra még annyira se erotikusak, mint nyolcadik végén a tesióra. Psziché egyik hétköznapi ruhája hátközépig bevágódott, Miss Hulk smaragdzöld völgyeibe beleszédülne a Gellért-hegy. Mellbimbójuk gyakran kidomborodik vékony, de erős ruhájuk anyagából. Egyébként is az izmok kiemelt ábrázolása miatt néha mintha meztelenek lennének, a férfiak különösen, kivéve az alsónadrágot és a maszkot. A testi erő ilyen erős kihangsúlyozása csak ezzel az ábrázolással eladható tömegesen, ez a zsáner jellege, a férfiak testének arányos emberfelettisége, izmaik részletes kidolgozottsága legyőzhetetlenséget, sérthetetlenséget sugall, a nemes szerveket és a lelket természetes páncél rejti mélyre. A nők testi tökéletessége a szappanopera-világok kelléke, most érkeztek a szépségklinikáról, szilikont hoznak szatyraikban. Karcsú, darázsderekú modellszépségűek, leginkább a kilencvenes években paradigmaváltást hozó Image-esek lányai természetesen természetellenesek. Mint sok mai lány. A Marvel és a DC női teltebbek, a DC fővonalának kevésbé kamaszos profiljához mérten nőalakjai külsőre talán kicsit reálisabbak (nem is kísérleteznek külön fürdőruhába öltöztetni őket), de nagy különbség nincs a csípő vagy a mell méretét centivel méricskélve. Az idősebb lédik mellett vannak fiatalabbak, a következő generáció, a húsz-harminc közöttiek, ők is tökéletesek, de valahol ők se szexik, se nem erotikusak.

Világukban a feltűnően sok csupasz bőrfelület ellenére valahol tabu a szex, elvannak egymás közt a színfalak mögött, keveset beszélnek róla nyíltan, és ez meg is látszik azon, hogy milyen kényszeredetten közhelyesen pózolnak a kamerák előtt fürdőruhában. Nem erről szólnak, zavarban vannak, pedig amúgy is látszik mindenük télen-nyáron.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr962155264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.