Olvass!

KönyvesBlog

Kaki, kuki, csókolózó férfiak [Az 5 legjobb botrányos gyerekkönyv]

2010. szeptember 06. NatashaK

Minden szülő retteg attól a perctől, amikor a gyereke elé áll és rákérdez, miért csókolóznak a férfiak a tévében, hogy születik a gyerek vagy hová tűnt a nagypapa. Az ilyen pillanatok megoldásában próbálnak segíteni azok a felvilágosító hatásúnak szánt, gyerekeknek írt könyvek, melyek hatalmas botrányt okoztak és melyeket most toplistába rendezve mutatunk be nektek.

5. Pernilla Stalfelt - Halálkönyv

Örök vadászmezőkre költözött. Elment. Eltávozott. A mennyországban lakik mostantól - szokták mondani a kisgyereknek, ha rákérdez, hova tűnt életéből a szeretett ember. A svéd írónő azonban kendőzetlenül és őszintén írja le könyvében, mi történik azzal, aki meghal. Lehet, hogy a mennybe kerül, vagy hot-dog lesz az eltávozott lelkéből, kísértet, vagy vámpír, "mint például Béla", aki megpróbálta kiszívni egy néni vérét, de pórul járt: ezer szúnyog lepte el hirtelen és az ő vérét szívta ki! Már csak az a kérdés, hogy a furcsa és a néhol morbidba hajló humorral átitatott szövegektől sokkot kap a kiskorú (gondolok itt például az ijesztgetést jó mulatságnak tartó szellemre), vagy felvilágosultabb lesz tőle.

 

4. Dan Höjer, Gunilla Kvarnström - Kis fütyikönyv

Ugrándozó "fütyikkel" (pföjj, ez a szó...) van tele a Kis fütyikönyv borítója - jól kezdődik, gondolhatja az ember. A kifejezetten fiatal tinédzsereknek szánt kötet figyelemfelkeltő mivoltával ellentétben azonban nyoma sincs a felvilágosító könyvekre jellemző tudományos hangnemnek. Tele van közérthető magyarázatokkal, érdekességekkel és korabeli srácok megjegyzéseivel ("Különös dolog a fütyi. Úgy néz ki, mint egy öregember elefántorral és lógó fülekkel. És a fülekben embergyár van."). Bár az idősebb korosztály tagjai is biztos találnak maguknak addig még nem hallott információkat, jól el lehet röhögni a gyakorikérdések.hu és a különböző tinimagazinokban megjelenő felvetések stílusán ("Hogyan dugjuk a fütyit a nadrágba? Fölfelé, lefelé, vagy oldalra?"). De ne feledjétek, "akármilyen is a fütyi, mégiscsak belőle lesz a gyerek. Úgyhogy legyetek büszkék a fütyitekre!"

(Hogy a lányok ne érezzék rosszul magukat, ugyanattól az írótól megjelent a Kis puncikönyv is.)

 

3. Pernilla Starfelt - Kakikönyv

"...leggyakrabban a popsijával pukkant az ember. Pukizni jó, de néha utána büdös van." - Ehhez hasonló bölcsességekkel van tele a fent már bemutatott Halálkönyv szerzőjének kakikat kitárgyaló műve, mely vagy sokkolóan hat az olvasóra, vagy halálra röhögi magát a kakiból készülő felhőkarcolón, a pukielőadás ötletén, vagy a függöny mögé kakiló gyerek láttán. A kötet egyik legnagyobb tanulsága, hogy sose álljunk a buszmegállóba ha a kakiszállító teherautó begyorsít, mert tetőtől talpig kakisak lehetünk!

 

2. Linda De Haan, Stern Nijland - King & King

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy királyfi, aki még mindig nem házasodott meg. A királynő mindig nyaggatta is emiatt, a fiú azomnban elutasította, mondván: sosem érdekelték a királylányok. A királynő hiába mozgatott meg mindent és mindenkit, hogy megtalálja a legtökéletesebb, legszebb és legjobb lányt számára, a fiát egyik sem érdekelte. Azonban az egyik királylányt elkísérte a bátyja, aki iránt rögtön szerelembe esett a királylánytalan királyfi és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. Csók.

 

1. Per Holm Knudsen - Wie Vater und Mutter ein Kind bekommen

A toplista első helyezettje mi más lehetne, mint a német nyelvű, "gyerekcsinálásról" szóló képeskönyv, mely egy suhintással söpri el a gólya hozta-méhecskék és virágok-a piacon vettünk-teóriákat. Egyszerű ábrákkal mutatja be a kíváncsi gyerekeknek, hogyan dugja be a nő nunijába a bácsi az ágaskodó kukiját, hogyan furikáznak el a legnagyobb boldogságban, szívecskés kocsijukban a kórházig. A mosolygó csecsemő kibújik "onnan lentről" a térdreflex-kalapácsot kézben tartó doktorbácsi közreműködése nélkül, miközben mindenki boldog és szereti egymást. Őszintén, a hazugságokat mégis eltitkolva és nagyon leegyszerűsítve.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr452238668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.