Olvass!

KönyvesBlog

RID2010: Itt a legjobb hét

2010. szeptember 07. valuska

A Rotary idén ismét átadja a Rotary Irodalmi Díjat (RID). A díj biztos anyagi hátterének megteremtése érdekében RID Társaság alakult, amely a hazai irodalomszerető közönségen kívül a külföldön élő magyarokat is megszólítja. Az elmúlt év irodalmi termése alapján a szakmai zsűri mostanra kialakította a legjobbnak ítélt hét mű listáját.

 

A TOP 7 művek szerzői – ABC sorrendben:

 

Dávidházi Péter: Menj, vándor (irodalmi esszék)

Ferencz Győző: Szakadás (verseskötet)

Garaczi László: Arc és hátraarc (regény)

Juhász Ferenc: A gyerekkor csontváza (vers)

Szilasi László: Szentek hárfája (regény)

Tandori Dezső: Csodakedd, rémszerda (esszék)

Vörös István: Ördögszáj (drámák)

A RID 2008 díjazottja: Lator László (Az egyetlen lehetőség – verseskötetet). A RID 2008 Jelöltjei, akik Rotary Elismerésben részesültek: Schein Gábor (Bolondok tornya - verses regény), Závada Pál (Idegen testünk- regény). A RID 2009 díjazottja: Darvasi László (Virágzabálók – nagyregény). A RID 2009 Jelöltjei, akik Rotary Elismerésben részesültek: Boldizsár Ildikó (Királylány születik – mesekönyv), Balázs Attila (Kinek Észak, kinek Dél – történelmi regény).A RID bekerült a hazai kulturális és társadalmi köztudatba, eseménnyé lett, saz elmúlt három év alatt a legelismertebb civil irodalmi elismeréssé vált.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr252277532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.