Olvass!

KönyvesBlog

Újabb képregények a HC-re

2010. december 18. fdave

Szombaton a Millenárison Hungarocomix, itt már beharangoztuk, sőt itt is, de van még egy gyűjtőcikkünk azokból, amiket érdemes megvenni.

Geronimo Stilton 2: A szfinx titka:

A meglepően kisszámú, gyermekeknek (is) szóló képregények közül a Cartaphilus Geronimo Stilton sorozata magasan kiemelkedik mind történetét, mind pedig küllemét illetően. A fiatalság körében elképesztően népszerű (értsd: tévében látható a széria) Geronimo, az újságíró egér kötetről kötetre kalandozik a történelem fontos eseményei között, a legutóbbi Amerika felfedezése után ezúttal az ókori Egyiptom a soros. A könnyed, de egyben tanító jellegű képregény tökéletes ajándék bármelyik iskolás korú gyermeknek.

 

Kázmér és Huba #8 Annyi a tennivaló:

Bill Watterson teremtményei bizony már megkerülhetetlen mérföldkövei lettek a képregény-, illetve a nyomtatott sajtó történelmének, pedig pályafutásuk alig 10 évig, 1985-től 1995-ig tartott. A Vad Virágok Könyvműhely időrendi sorrendben adja ki a kis bajkeverő kalandjait, aki immáron nyolcadik kötetben osztja az észt. Vigyázat, már csak két kötet van hátra, és vége, nincs tovább! Természetesen kötelező vétel mindenkinek!

 

Elsodort világok:

Finn képregény? Európai albumformátum? Ismeretlen alkotók? Körülbelül ezek a kérdések forogtak a fejemben, amikor először értesültem az Elsodort világok megjelenéséről. A Nyitott Könyvműhely mindig meglep valamivel, ez a kiadó leírása alapján ökothrillernek nevezett képregény viszont még ezen is túllép. A szerző, Risto Isomäki finn környezetvédelmi aktivista, aki művét először könyvben jelentette meg, és csak 2008-ban készült el a képregényváltozat. A nem feltétlenül szép rajzok mögött egy kalandos, a környezetvédelem fontosságát hol bújtatva, hol pedig nyíltan tárgyaló izgalmas történet bújik meg, és ez így sztáralkotók nélkül önmagában kell, hogy megálljon. És szerencsére meg is áll, sőt mi több, működik.

 

Vampirella:

Gigászi lények, harcias amazonok, barbár félistenek – azok a fantasy lények, akiknek biztos rajongótáboruk van, hát még ha míves festményeken bukkannak fel! Nem, most nem Frank Frazetta művészetéről van szó, hanem a szintén tehetséges Joe Jusko, illetve egy rutinos képregényíró James Robinson koprodukciójáról, a Vampirelláról. A szebbnél szebb fantasy témájú festmények egy egyszerű, de annál elementárisabb erejű történetet mesélnek el vámpírokról, és Drakulon (a Pokol) összes többi pokolfajzatáról. Ja és a főszereplő csaj egy minimális szalagon kívül semmi mást nem visel…

 

Képregényes Világtörténet 3:

A Nyitott Könyvműhely vaskos sorozata nem vállal sokat, csupán be akarja mutatni a világ történelmét az ősrobbanástól kezdve, érintve minden fontos momentumot, ráadásul képregényben. A sajátos humorú Larry Gonick képes a jól ismert történelmi fordulatokat új nézőpontból, többnyire poénra kihegyezve bemutatni, a játszva tanuláson túl a sírva röhögés garantált.

 

Scott Pilgrim 4:

Létezik itt olyan, aki ne ismerné ezt a kanadai srácot? Ja jó, reméltem is, csak azért mégis rákérdeztem amolyan biztos ami biztos módon. A sorozat negyedik kötete minden eddiginél igényesebb borítóval (pixeles hátlap – zseniális) és néhány színes oldallal támad, a korunkhoz, és annak vívmányaihoz igazított remek szappanopera/számítógépes játék pedig tovább dübörög. A mozifilm előtt must read!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr912522066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.