Olvass!

KönyvesBlog

Mozdulj ki és nyomozz!

2011. március 18. .:wendy:.

Március huszonhatodika sem marad eseménytelen a krimi-rajongóknak. A krimiestek.hu ingyenes játékot szervez az aktív bűnüldözést kedvelők örömére szombat délután, valahol pest belvárosában.

Egy bűnügy felgöngyölítése a cél, – Gyilkosság c-moll-ban – melyhez minden nyomozni vágyó segítségére szükség lesz. Bizony nyomozni kell…

Kérdés, hogy ki, mikor, hol, miért és mivel követte el a hajmeresztő tettet.

Az egyes nyomok elvezetnek más nyomokhoz, végül a kép összeáll és az igazság megállíthatatlanul tör majd a felszínre. Gyalog indultok, helyszín helyszínt követ, ahogy a nyomkeresésbe és a bűnös hajszolásába fogtok. A megoldáshoz kellő elszántság, megfelelő mértékű elmehasználat, valamint kalandvágy szükségeltetik.

Nyugodt tempóban nagyjából két órát vesz igénybe az interaktív nyomozás; az elmaradhatatlan nyereményekről sorsolás dönt majd azok között, akik birtokában vannak a helyes megfejtésnek, s nem restek részt vállalni.

Az első nyom délelőtt tíztől egészen este hét óráig rendelkezésre áll - a helyes megfejtéseket este nyolc óráig fogadják.

A nyomozás kiindulási pontját (első helyszín) az alábbi versike alapján találhatjátok meg:

Híres költőnk nevét viseli e tér,
Hol földalattink útja véget ér.
A keresett nyomot négy oroszlán vigyázza,
Mögöttük keresgélj, s nem teszed hiába.

2011. március 26. (szombat) 10:00-20:00, a helyszínt Neked kell kinyomoznod!

Az eseményről:

A krimiestek.hu legújabb játéka (ki hinné) egy gyilkosságra épül, melynek körülményeit meg kell fejtenünk; ezúttal azonban nem otthon, barátok, vagy kollégák körében, hanem kint az utcán, a veszélyekkel és rémségekkel teli nagyvárosban.

A nyomozó gúnyájába bújó bátor és kalandra éhes játékosok feladata, hogy kiderítsék ki?, mikor?, hol?, miért? és hogyan?, azaz milyen eszközzel követte el a gyilkosságot.

A legfontosabb dolog a kiindulási pont megfejtése egy versike, vagy találós kérdés alapján, ami után a nyomok egyik helyszín után a másikhoz irányítanak, közben pedig helyes okfejtéssel megtudhatjuk a válaszokat a fenti kérdésekre.

Ha minden nyomot megtaláltunk, akkor minden kérdésre tudjuk majd a választ. Ha pedig a válaszokat egy mondatba fogalmazzuk, akkor meg is fejtettük a rejtélyt.

A helyes megfejtések leadhatóak lesznek a nyomozás végén, de hogy hol, arról csak az utolsó nyom megfejtésével szerezhetünk tudomást.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr312750540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.