Olvass!

KönyvesBlog

Elindul az első mobilkapcsolattal rendelkező ekönyv szolgáltatás Magyarországon

2011. április 14. .konyvesblog.

Az eKönyv Magyarország a nagyközönségnek a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatja be a txtr típusú mobilkapcsolattal rendelkező ekönyv olvasót. Az e-ink azaz elektronikus tintával működő olvasó különlegessége, hogy beépített SIM kártya révén képes a mobilinternetes hálózat segítségével bármikor az ekonyv.hu áruházhoz kapcsolódni. A folyamatos kapcsolat előnye, hogy a könyvek megvásárlása és letöltése Magyarországon szinte bárhol lehetséges, akár a Balaton partján is frissíthetjük könyvtárunkat anélkül, hogy számítógépre majd kábelekre lenne szükségünk.

„Ezt a technológiát először az Amazon Kindle alkalmazta, és sikerének egyik titka éppen ez az óriási szabadság. Ugyanakkor magyar nyelvű kereskedelmi forgalomban kapható ekönyveket az Amazon Kindle nem támogatja, így a txtr révén ez a technológia valójában csak most érkezett meg hazánkba” – nyilatkozta Weiler Péter a Bookline és a Líra közös vállalkozásának társ-ügyvezetője.

A txtr a most  egyéves eKönyv Magyarország egyik első projektje, ami az elektronikus olvasó Könyvfesztiválon megkezdődő értékesítésével újabb szakaszába lépett. A txtr karrierje és stratégiája az alapítása óta jelentősen átalakult, de az iPad, valamint az Androidos eszközök alkalmazásokkal való támogatása mellett mindig is fókuszban maradt egy egyszerűen használható és mobilkapcsolattal ellátott olvasó piacra bocsátása. A mobilkapcsolatot a T-Mobile biztosítja, és annak minden költségét az eKönyv Magyarország fedezi, tehát a vásárló nem fizet az ekönyvek letöltésével generált az adatforgalomért.

Az ekönyv piac szakértői egyetértenek abban, hogy alapvetően két féle olvasó-eszköz elterjedése várható. Az iPad típusú tábla PC-k elsősorban a multimédiás tartalmak megjelenítésében erősek, míg az e-ink technológiával működő, méretében kisebb, kifejezetten fekete-fehér könyvek olvasására szánt eszközök a hagyományos könyvfogyasztás alternatíváját kínálják. Az e-ink olvasók piaca hatalmas robbanás előtt áll, ebben a folyamatosan csökkenő fogyasztói ár és a lassan, de biztosan növekvő magyar nyelvű tartalom is szerepet játszik. „Cégünk jelentősen átalakította a kiadók felé nyújtott kereskedelmi ajánlatunkat, beépítve minden olyan árcsökkentést, amit a saját házunk táján és a nemzetközi partnerünkön keresztül el tudtunk érni. Ennek eredményeként mára a szokásos kereskedelmi gyakorlatban megszokott árrésekhez képest jóval kedvezőbb feltételeket biztosítunk a partnereinknek. Ha bekövetkezik az ekönyvek ÁFA csökkenése, akár 60%-kal is olcsóbbak lehetnek az elektronikus könyvek a papírhoz képest. Ez akkora árelőny a sok praktikum mellett, ami alapvetően fogja megváltoztatni az olvasást” – nyilatkozta Starcz Ákos társ-ügyvezető.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr152825389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.