Olvass!

KönyvesBlog

PIM Nyári Fesztivál

2012. június 16. valuska

A PIM Nyári Fesztiválon június 26-tól 10. alkalommal várják az érdeklődőket kellemes nyár esti kikapcsolódással, zenével, irodalommal, színházzal. (PIM Nyári Fesztivál, Szabadtéri előadások a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16. www.pim.hu)

Június 26. kedd, 20.00 (Esőnap: június 27.)
Lámpafény koncert
Harcsa Veronika Quartet
Megzenésített versek a 20. század magyar irodalmából
Vendégművész: Kulka János színművész
A Harcsa Veronika Quartet zenészei: Blaho Attila (zongora), Oláh Zoltán (nagybőgő) és Majtényi Bálint (dob). Rendszeres vendégük Gyémánt Bálint, gitáros.

A koncerten elhangzó versek:
Út – Weöres Sándor
Ülni, állni, ölni, halni – József Attila
Üzenj – Kassák Lajos
A szomj – Nemes Nagy Ágnes
Nyár – Babits Mihály
Szobrokat vittem – Nemes Nagy Ágnes
A lámpagyújtó énekel – Kosztolányi Dezső
Műterem – József Attila
Együgyü mese – Karinthy Frigyes
Lámpafény – Tóth Árpád
Jegyár: 2600 Ft


Július 1. vasárnap, 20.00 (Esőnap: július 2.)
Nézzünk bizakodva a jövőbe!
Válogatás Örkény István egyperces novelláiból – az Örkény Színház előadása
Közreműködik az Örkény Színház teljes társulata.
Az előadás kapcsolódik a PIM Mi mennyi – Örkény István 100 éves című kiállításához. A tárlat látogatható 2012. december 31-ig.
Jegyár: 3000 Ft

Július 3. kedd, 20.30 (Esőnap: július 4.)
Budapest Bár: Hoppá! – koncertszínház
Közreműködik a Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc.

 

Szereplők: Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián

Rendező: Pál Kálmán

Producer: Gáncs Andrea

Jegyár: 4200 Ft

 

A Budapest Bár és a Karzat Színház műfajteremtő próbálkozásként 2010-ben a Budapest Bár zenei anyagára épülő színházi produkciót hozott létre, olyan színházi előadást, ahol a zenészek, énekesek egyszerre színészek is. A kísérlet sikerült, hiszen az első, Tánc című előadást – amely a zenekar 2. lemezének anyagára épült – az eltelt másfél évben sokezer ember látta.

Az előző koncertszínház sikerén felbuzdulva a Hoppá! című lemezhez kapcsolódva, annak zenei anyagára építve újabb előadást hozott létre a csapat 2011. otóberében. Az előadás rendezője és tervezője ismét Pál Kálmán, aki ezúttal egy piactéren jeleníti meg az előadást. A Hoppá! című lemez sikerét és népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közel 10 héten keresztül vezette a magyarországi lemezeladási listát, amely mostanra dupla platina lemezzé vált. A lemez egyik számából, a Szilvafácskából készült klipet pedig több, mint 490000-en nézték már meg a youtube-on.

A Hoppá! színpadán egy fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett egy vendéglő kerthelyisége látszik. Az előadás ideje nagyjából egy napot mesél el. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük nyomon a piactér és a vendéglő életét, ahol minden szereplő dalra fakad, miközben szürreális képekben mutatkozik meg a hatvanas évek hangulata. A zenészek és énekesek elképzelt karaktereket, a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: Kiss Tibiből kolbászsütő, Ferenczi Györgyből vendéglőtulajdonos, Lovasi Andrásból messziről érkezett vidéki vendég válik. A zenés őrület főszereplője Farkas Róbert és zenekara, ők húzzák egyre bravúrosabban a talpalá valót, amíg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja, és pokolbéli táncba torkollik a piactéri nap.

Július 6. péntek, 20.00 (Esőnap: július 8.)

KISTEHÉN Melanko

Vendég: Erdős Virág és Kemény István költő, valamint Grecsó Krisztián író

Közreműködik: Lantos Iván

A Kistehén zenekar korábban több színházban és fesztiválon (Katona, Trafó, Kapolcs) nagy sikerrel szerepelt Melankolikus estje idei év nyarán a Petőfi Irodalmi Múzeumban látható. Kollár-Klemencz László és együttese különleges, közös estre készül Lantos Ivánnal. A régi melankolikusok találkozása az új melankolikusokkal: Erdős Virág és Kemény István versei és személye is hozzájárul, hogy az est a gyönyörű melankólia kádjában meríthesse el a közönséget, fulladásig.

Jegyár: 2200 Ft

Jegyek vásárolhatók a Múzeum jegypénztárában (kedd-vasárnap 10.00-18.00; +36 1 317 3611/203), valamint interneten a Jegymester (www.jegymester.hu) oldalon.

Az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén az esőnapon kerülnek megrendezésre. Jegyeket abban az esetben váltunk vissza, ha az időjárás miatt az előadást az esőnapon sem tudjuk megtartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr394591977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.