Olvass!

KönyvesBlog

Art Moments: slam poetry és Grecsó-est

2012. július 06. .konyvesblog.

Tele van a város képzőművészettel július 5-12 között (minden infó itt), mert újra megrendezik az Art Moments-et, amin idén először irodalmi programok is helyet kaptak. A Margó városi irodalmi fesztivállal közös szervezésben két ingyenes programmal találkozhattok.

Július 6., 21:00
Egy kiállítás képei
Slam poetry az Amoeba zenekarral és Budha Tomi különleges vetítésével

Bármi művészet, amit bekereteznek? - tette fel a kérdést a népszerű bristoli street art-művész, Banksy. A slam poetry mindig a téma és a nyelv határait keresi, most sem lesz máshogy az Art Moments-en belül. Mi a művészet? A szó vagy a kép erősebb? Miért kerül valami múzeumba? A kiállítás már egy rendezett forma, a múzeum meg a rögzített és megkérdőjelezhetetlen hagyomány, ezért ezen az estén a legszabadabb költői műfaj képviselői szóval bontanak múzeumot, rímmel kereteznek képet.

Slammerek: Csepelyi Adrienn (Audrey Rapburn), Mavrák Katalin (Hugee), Gábor Tamás (IndianA), Bencsik Ádám (Ponza), , Daniel Brownwood, Simon Márton,
Zene: Amoeba zenekar
Ceremóniamester: Németh Péter (McZeek)
Vetítés: Gruppo Tökmag (Budha Tamás és Tábori András)


Július 9.
Szigorúan ellenőrzött vágyak
A Grecsó-testvérek estje: tánc és irodalom

Grecsó Krisztián író és Grecsó Zoltán táncművész a tavalyi Margó fesztivál Rokonok című estjén szerepeltek először együtt: annyira megjött egymáshoz és a közös munkához a kedvük, hogy önálló estet gyúrtak közös történeteikből. Mostani estjükön az akkori beszélgetés fölkavaró összhangját gondolták tovább. A testvérek már nem csak családi adomákkal, mulatságos és megrázó falusi történetekkel készültek, de a színpadon az eddig párhuzamosan futó életpályák is találkoznak.
A tánc és az irodalom nyelvén feldolgozott élmények dialógusba kerülnek. Minden előadáson más-más művek is elhangzanak, de főként Krisztián utolsó, három kiadást megélt regénye, a Mellettem elférsz, és Zoltán prágai fesztiváldíjas előadása, a Szigorúan ellenőrzött vágyak, valamint friss előadása, a Nebáncsvirág szólítják meg egymást – és alakulnak át a művek egy új, színházi eseménnyé.
A Grecsó fivérek pódiumestje: családról, hagyományról, sorsról, gyökerekről.

Közreműködnek: Grecsó Krisztián, Grecsó Zoltán, Lengyel Katalin, Maday Tímea, Rózsahegyi Orsolya
Zene, fények, technika: Gothár Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr644632431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.06. 09:45:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.