Olvass!

KönyvesBlog

Decemberben jön magyarul J. K. Rowling új regénye

2012. augusztus 29. .konyvesblog.

A GABO Könyvkiadó gondozásában jelenik meg J. K. Rowling első felnőtteknek szóló regénye. A The Casual Vacancy (jelenlegi munkacímén: Átmeneti üresedés) december közepétől lesz kapható a könyvesboltokban. (A képen az eredeti kiadás borítója látható.)

J. K. Rowling legújabb, ezúttal a felnőtt olvasóknak szóló regényéről jelenleg annyit lehet tudni, hogy Nagy-Britanniában szeptemberben jelenik meg és egy látszólag békés angol kisvárosban tapasztalható társadalmi feszültségek ábrázolása áll a történet középpontjában.

Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairweather halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal...

Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson? 

„Noha a Harry Potter sorozat – amelyet az Animus Kiadó oly ragyogó fordításban és köntösben jelentetett meg magyarul –, megalkotásának minden percét élveztem, következő regényem merőben más lesz. Lenyűgözött a mód, ahogyan a GABO Kiadó tervezi megközelíteni irodalmi pályafutásom ezen új szakaszát, ezért boldogan bízom rájuk új regényem magyar kiadását” – nyilatkozta Rowling a bejelentés kapcsán. Földes Tamás, a GABO Könyvkiadó ügyvezetője elmondta, munkatársaival együtt nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy J. K. Rowling őket választotta legújabb műve magyar kiadójául.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr754739549

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Könnyem ontom, mikor bontom 2012.08.30. 10:12:50

Breaking news Megkaptuk a lakáskasszától a levelet, köszönik a segítő együttműködést, 4 hónap papírozás, aláírás, fölé írás, ügyvéd, közjegyző, - na még ezt a díjat fizesd be, eddig nem mondtam? -, és egy kisebbfajta anyagi seggre ülés után, miénk a ...

Trackback: Könnyem ontom, mikor bontom 2012.08.30. 10:11:46

Breaking news Megkaptuk a lakáskasszától a levelet, köszönik a segítő együttműködést, 4 hónap papírozás, aláírás, fölé írás, ügyvéd, közjegyző, - na még ezt a díjat fizesd be, eddig nem mondtam? -, és egy kisebbfajta anyagi seggre ülés után, miénk a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.