Olvass!

KönyvesBlog

Varró Dani és a Segítő Mesék már ekönyvben is olvasható

2012. október 03. valuska

Az eKönyv Magyarország jóvoltából Varró Dániel Akinek a lába hatos című mondókáskönyve, illetve a Segítő Mesék sorozatból A háromfejű Agaton című mese immár elektronikus könyvként is kapható, utóbbi ráadásul ingyen.

Két exkluzív ekönyv kiadvánnyal is jelentkezett egyszerre a kisgyermekes szülők megszólítására az eKönyv Magyarország. Varró Dániel mesekönyve az egészen kicsi gyermekkel rendelkezőknek lesz csemege, míg a Segítő Mesék sorozat darabja az óvodás-iskolás gyermekek szorongásait oldhatja. Mindkét ekönyv elérhető az okostelefonok és tabletek, valamint az ekönyvolvasók használói számára epub, a Kindle készülékkel rendelkezőknek pedig mobi formátumban az ekonyv.hu oldalon. Varró Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek - ám kisgyerekes szülőknek még soha. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt fél éves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltözető, büfiztető, pelenkázó és fürdető. Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert „Varró Dani” mindennapi örömeiket énekli meg, a tőle megszokott tréfás, finom eleganciával. Az Akinek a lába hatos című ekönyv egyaránt tartalmazza a versek illusztrált és sima szöveges változatait is. A Líra csoport tagja, a Manó Könyvek Kiadó ezzel a kötettel lép az elektronikus kiadás útjára, követve a Magvető, az Athenaeum és a Corvina kiadók példáját.

Varró Dánielhez hasonlóan a Segítő Mesék szerzője is saját gyermekének kezdett mesélni. Egyik mesét követte a másik, és ezekből született a Segítő Mesék blog, majd abból a Segítő Mesék sorozat most ingyen letölthető, első e-könyve, A háromfejű Agaton. A mesék különlegessége, hogy a szerző pszichológusként olyan gyermekeknek ajánlja történeteit, akik teljesítményszorongás miatt szenvednek. Ahogy a szerző fogalmaz: „Már az 5-6 évesek sem engedhetik meg maguknak, hogy elsősorban a jelenben éljenek. Az elvárások sokszor kényszerré, a várakozások szorongássá alakulnak. A játék és a mese az örök és legjobb ellenszer.” A Segítő Mesék a nép- és tündérmesék elemeire és logikájára épülő történetfolyam: olyan mesék gyűjteménye, ahol hősök és ellenségek élnek, és minden megtörténhet. A háromfejű Agaton az ekonyv.hu oldalon ingyenesen letölthető meséje arról a gyerekről szól, akinek titka van a szülei előtt, nehéz akadályok állnak előtte, fél, és végül ott talál barátot, ahol nem számít rá. Vagyis minden gyerekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr894818236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.