Olvass!

KönyvesBlog

Elektronikus formában vonatokon is olvasható lesz a Sziget antológia

2012. november 10. valuska


Elektronikus formában vonatokon is olvasható lesz az Alibi irodalmi antológia pénteken megjelent legújabb, Sziget című kötete, az első osztályú InterCity-járatokon elhelyezett QR-kódok segítségével az utasok minden hónapban más-más művet olvashatnak el az Alibi sorozat eddig megjelent köteteiből.

Sajtótájékoztatóval egybekötött írói összejövetel keretében mutatták be csütörtökön az Alibi irodalmi antológia legújabb, Sziget elnevezésű, 10. kötetét, amely a magyar irodalom és közélet több mint 50 személyiségétől kínál irodalmi és kulturális műveket.

Az antológiát a tervek szerint a MÁV-START-tal való együttműködés keretében néhány hónapon belül 70 InterCity-járaton olvashatják majd az utasok. A vasúttársaság azért kapcsolódott a kezdeményezéshez, hogy a kocsikban elhelyezett QR-kódot tartalmazó matricák segítségével szerepet vállaljon a kultúra közvetítésében.

A Fortepan-fotógyűjtemény képeivel illusztrált új kötet írásai az emberekben jelenlévő saját, egyéni szigetekre összpontosítanak. Erről vallanak a könyv szerzői, többek között Varró Dániel, Vámos Miklós, Tóth Krisztina, Kulka János és Csányi Vilmos - olvasható a közleményben. Alexander Brody, az Alibi Kiadó képviseletében bejelentette, hogy a következő kötet címadó témája a "disznó" lesz.

Az Alibi sorozatot Alexander Brody - Bródy Sándor író unokája - álmodta meg az ezredfordulón. Célja az volt, hogy különféle témák köré csoportosítva olvasmányként is, látványként is érdekes köteteket hozzon létre, olyan antológiákat, amelyekben egy helyre kerülnek azok a szerzők, írók, költők, történészek, színészek, orvosok és a téma más ismerői, akik az irodalmi életben és annak műhelyeiben nem találkozhattak volna.

A hathavonta megjelenő tematikus könyvsorozat immár három kiadó közös összefogásával, az Alibi Kiadó Kft., a Magvető Kiadó és a Hamu és Gyémánt Kiadó gondozásában jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr924900555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.