Olvass!

KönyvesBlog

Grecsó Désékkel indul országjárásra

2013. március 05. .konyvesblog.

mellettem_elfersz.jpg

Különleges pódiumest sorozatra indul Grecsó Krisztián, a 2012-es AEGON Művészeti Díjas író márciusban. Az ország kilenc településén Dés László és Dés András zenei improvizációja mellett az író főként a Mellettem elférsz című regényéből olvas majd fel részleteket. Az estek bevételének egy részét a művészek és az AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlja fel, írták a sajtóanyagban.

Pódiumest körútra indul márciusban Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, az AEGON Művészeti Díjának tavalyi nyertese. Vele tart majd az ország nyolc településére Dés László fúvós-zeneszerző és fia, Dés András is, hogy szaxofonon és ütős hangszereken rögtönzött zenével kísérjék felolvasásait.

„Az első közös fellépésünk tavaly, Kapolcson volt. Azóta kerestük a lehetőséget az együttműködésre. Ők szívesen improvizálnak szövegre, én pedig szeretném tágítani az irodalom határait a zene, a tánc felé" – mondja Grecsó Krisztián, aki 2012-ben Mellettem elférsz című regényéért megkapta az AEGON Magyarország által alapított Művészeti Díjat. Olyan nagy nevek nyomába lépett ezzel, mint Esterházy Péter, aki 2011-ben Esti című művéért kapta meg az elismerést, vagy Csaplár Vilmos, akit egy évvel korábban a Hitler lányaiért díjazott a biztosító.

Grecsó Krisztián főként Mellettem elférsz című regényéből, de más műveiből is olvas majd fel a rendezvénysorozat estjein. Előkerülnek a régi almáriumokból anekdoták, édes-bús történetek is hallgatásról, identitásról, régi idők szerelmeiről.

A tartalmas, mégis könnyed szórakozást ígérő estek bevételének egy részét a művészek és az AEGON Magyarország a Csodalámpa Alapítványnak ajánlja fel. A nonprofit szervezet célja, hogy 3 és 18 év közötti, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek kívánságait teljesítse, ezzel is támogatva őket és családjukat a gyógyulás felé vezető úton. A kis betegek kérhetnek rózsaszín laptopot, közös fotózást kedvenc sztárszínészükkel, sportolójukkal vagy akár találkozót a walesi herceggel – a Csodalámpa igyekszik segíteni.

„Az AEGON Magyarország felelős vállalatként a kultúra támogatása mellett a rászorulók segítését is rendkívül fontosnak tekinti, igyekszik minél többet tenni mindkét területen. Azzal, hogy a pódiumest sorozatból befolyó összeg egy részével a beteg gyermekek álmainak teljesítését is segítjük majd, sikerül összekötnünk ezt a két célt" – mondja Zatykó Péter, az AEGON Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

MELLETTEM ELFÉRSZ ESTEK HELYSZÍNEI és IDŐPONTJAI:

március 7. 19.00 Zalaegerszeg, Városi Kiállító- és Hangversenyterem

március 8. 19.00 Keszthely, Balaton Színház

március 16. 19.00 Szentendre, Pest Megyei Könyvtár

március 22. 19.00 Veszprém, Városi Művelődési Központ

március 27. 19.00 Szeged, Ifjúsági Ház

március 28. 20.30 Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ

április 8. Szolnok, Szolnoki Zenei Fesztivál

április 10. 19.00 Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

április 13. 20.00 Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr115118887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.