Olvass!

KönyvesBlog

Nyilasok üldözik Kondor új hősét

2013. november 12. .konyvesblog.

Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd

Agave Könyvek, 448 oldal, 2013, 2784 Ft

„Amikor Wertheimer Miklósról írni kezdtem, megint bele kellett képzelnem magam a háborúba. Megint csak meg akartam érteni. (…) Amikor beleásom magam egy témába, egy korba, egy eseménybe, egy szereplőm életébe, akkor mindig a megértés vágya hajt. Arról írni, amit ismerek, nekem unalmas és kihívásoktól mentes. Arról írni, amit alig értek, ami a legkevésbé világos, az olyan feladat, amit szeretek. Meg kell szereznem a tudást, hogy írhassak róla, és ez nagyon élvezetes munka” – írta új könyve, A másik szárnysegéd keletkezésének körülményeiről a blogján Kondor Vilmos.

A regény éppen azon a napon veszi a kezdetét, amikor egy SS-különítmény elrabolja Horthy Miklós fiát. A kormányzó jelenlévő fiatal szárnysegédje, Wertheimer Miklós tehetetlen, de sok ideje nem is marad az önmarcangolásra, feletteseitől ugyanis fontos megbízatást kap: ki kell menekítenie az országból egy idős geológust, és biztonságba kell helyeznie a Szent Koronát, mielőtt a nyilasok rátehetnék a kezüket. Őrült hajsza kezdődik, hiszen Wertheimer nyakában lihegnek a Gestapo emberei és a nyilasok. A fiatal hadnagynak ráadásul egy útitársa is akad, egy fiatal nő, ez pedig néha igencsak megnehezíti a menekülő férfi dolgát.

A másik szárnysegéd november végén jelenik meg, de Kondor Vilmos már eddig is sok részletet elárult az írást megelőző kutatómunkájáról a blogján. A napokban ide került fel az az infografika is, amely kicsit számosítja Wertheimer Miklós kalandos menekülésének történetét.

A regénybe is a fenti oldalon kukkanthattak bele először az olvasók, viszont az Agave Könyvek jóvoltából nálunk most egy hosszabb részlet is elérhető.

Olvasd el az új Kondor-könyv első hét fejezetét:

A másik szárnysegéd RÉSZLET by konyvesblog

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr455628988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.