Olvass!

KönyvesBlog

Szélcsendet hoz Egressy Zoltán

2014. május 20. .konyvesblog.

Egressy_Szazezer_eperfa_kozepes.jpg

A 85. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Egressy Zoltán Százezer eperfa című regénye. A népszerű dráma- és prózaírónak ez az első olyan kötete, amely az Európa Könyvkiadónál jelenik meg. Az új regény tomboló viharral kezdődik, amelyet az egész Kárpát-medencében szélcsend követ.

Magyarországon, sőt az egész Kárpát-medencében furcsa dolgok történnek. Először korábban még sohasem tapasztalt széllökések, majd özönvízszerű eső, s végül tökéletes szélcsend köszönt be. Pedig ez a tudomány szerint lehetetlen. A regény hőseit a Margitszigeten éri az ítéletidő. Hat magányos ember élete gabalyodik össze a tomboló viharban egy eperfa alatt. Mindegyiküknek megvan a maga története, és dolguk van egymással – bár kérdés, hogy kinek, kivel, micsoda.

Mintha csak azért sodorta volna őket egymás útjába a szél meg a véletlen, hogy mindezt kiderítsék. Miközben furcsa kapcsolatok szövődnek a hat főhős között, a Kárpát-medence országainak meg kell küzdeniük egy olyan természeti csapással, amire még soha nem volt példa a világban. Mi történik, ha egyszer s mindenkorra eláll a szél? A Portugál világsikerű szerzőjének második regénye utópia a jelenből, minden aktualitáson túlmutató, igazi téttel. Egressy Zoltán 1967. augusztus 2-án született Budapesten, József Attila- és Szép Ernő-díjas író. 1998-ban mutatta be a budapesti Katona József Színház Portugál című darabját, amelyet 16 éve játszanak töretlen sikerrel. Időközben Egressy világhírű drámaíró lett, akinek Európa-szerte bemutatták a darabjait. Több próza- és drámakötet után a Százezer eperfa a szerző első olyan regénye, amelyik az Európa Könyvkiadó gondozásában jelenik meg 2014 júniusában.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr426184883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.