Olvass!

KönyvesBlog

Mit keres Darth Vader az új Kondor-regényen?

2014. október 22. .konyvesblog.

koronaőrborító.jpg

Elkészült Kondor Vilmos új regénye, amely A koronaőr második tévedése címmel fog megjelenni. Ez a Szent Korona-trilógia második része, melyben A másik szárnysegédben elkezdett történet fog folytatódni, de egy érdekes csavarral: nem a második világháború után vagyunk, hanem az első után, és Wertheimer Miklós apja lesz a főszereplő. A fülszöveg így vezeti fel a sztorit:

"1919 áprilisának végén Budapesten az emberek már feladták a normális életnek még a látszatát is. A városban a tanácskormány tevékenységének köszönhetően eluralkodott a káosz, alig van ennivaló, a múltnál csak a jövő bizonytalanabb. Ez az egész felfordulás azonban nem különösebben érinti Wertheimer Miklós leszerelt főhadnagyot, aki a spanyolnáthából felgyógyulván aggasztó híreket hall a Szent Koronáról. Olyan híreket, amelyek félelemmel töltik el őt, akár az olasz tüzérségi sortűz a fronton.

A Wertheimerekről mindenki tudja, hogy a Szent Korona adósai, ezért Miklós mindent megtesz, hogy a korona utolsó őrét meggyőzze: képes elhárítani a koronára és az országra leselkedő veszedelmet. Vakmerő tervének végrehajtásában testvérére, Lajos és barátai segítségét kéri. A két Wertheimer látja, hogy egyetlen esélyük az azonnali cselekvés, és akcióba lendülnek. Miklós feleségét és két kicsi fiát hátrahagyva indul el, nyakában a bolsevik rendőrséggel, hogy küzdve árulással, halálos veszéllyel, puccsistákkal és szervízre szoruló repülőgépekkel mentse meg a koronát, amelyet a jelek szerint mindenki magára hagyott - azokat leszámítva, akik a legszörnyűbb sorsot szánták neki. Céljuknál pedig csak módszereik ördögibbek."

Kapcsolódó cikkeink:

Itt a korona, hol a a korona (kritika)

Korona és kiugrás (interjú)

A borítót ezúttal is Faniszló Ádám tervezte. "A másik szárnysegédnél barátkoznom kellett még a grafikával, de szerencsére nem sokáig, mert felfedeztem benne azt a játékosságot, amit annyira szeretek - és ami ennek a borítónak is a sajátja. Elég nyilvánvaló - már csak az itt közzétett fotók alapján -, hogy ebben a regényben sok minden más mellett a repülők kapnak főszerepet" - írta Facebook-oldalán a szerző. A koronaőr második tévedése november 25-én fog megjelenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr616817179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.