Olvass!

KönyvesBlog

Feláldoznád a barátaidat a hazád megmentéséért?

2014. november 06. .konyvesblog.

B1277366.JPG

A folyó istenéből, A hetedik tekercsbőlA mágusból és A küldetésből megismert bölcs és nagy tudású eunuch, a fáraói ház kegyeltje és segítője, Taita meséli el Wilbur Smith újabb egyiptomi történetét.

Taita két másik hatalmas ókori birodalommal, Mezopotámiával, illetve Krétával szövetséget kötve előbb diplomáciai tárgyalások, később pedig részben csaták révén próbálja győzelemre segíteni hazáját az ország északi részén uralkodó hikszoszok ellen. Diplomáciai manőver keretében Tamósze fáraó két húgát, Tehutit és Bekathát a krétai uralkodónak ígérik feleségül. Taita díszes katonai kísérettel útnak indul a sivatagon át, hogy Babilón érintésével új otthonukba vezesse a lányokat. Ők azonban mindketten szerelmesek lesznek egy-egy katonatisztbe.

Wilbur Smith: A sivatag istene

Fordította: Kovács Ágnes, Delej Kft., 2014, 500 oldal, 3499 HUF

 

Taita az út során  saját származásáról is különös dolgok tud meg a babilóni istennőtől, Inanától, és választania kell a szívének kedves királylányok boldogsága, és szeretett hazájának érdeke között.

Olvass bele Wilbur Smith új regényébe, A sivatag istenébe!

Wilbur Smith a Sivatag Istene Részlet

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr136784623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.