Olvass!

KönyvesBlog

Pályázz a Babits Mihály műfordítói ösztöndíjra!

2015. január 13. .konyvesblog.

18447_b.jpgA Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. idén is olyan fiatal műfordítók jelentkezését várja, akik szépirodalmi, szociográfiai, kritikai vagy bölcseleti művek magyarra fordításához kérnek támogatást. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum.

A Babits-ösztöndíjra pályázhatnak:

  • 1975. január 1. után született, műfordítói tevékenységet végző alkotók. Előnyt jelenthet színvonalas sajtóorgánumokban már publikált írás 
  • azok, akik 2014-ben nem részesültek Babits-ösztöndíjban
  • azok, akik az ösztöndíj ideje alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (pl. PhD-ösztöndíj, az NKA alkotói támogatása) vagy egyéb alkotói támogatásban.

Az ösztöndíj összege bruttó 100 ezer Ft/hó. A kuratórium törekszik arra, hogy legalább 6 hónapos ösztöndíjakat adjon.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a PIM által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről a kuratórium dönt, a beadási határidő után 25 napon belül.

A kuratórium tagjai: Fázsy Anikó József Attila-díjas műfordító, szerkesztő, Gy. Horváth László József Attila-díjas műfordító, író, esszéista, Király Farkas költő, író, műfordító, szerkesztő, Lóránd Zsófia író, egyetemi tanár, Mészáros Sándor író, irodalomtörténész, szerkesztő, a Kalligram Kiadó vezetője, Szőllősy Balázs költő, műfordító, a FISZ elnökségi tagja.

A pályázat benyújtásának menetéről a PIM honlapján találtok információt.  

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr977068073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.