Olvass!

KönyvesBlog

Ezekre a programokra látogass el a könyvfesztiválon

2015. április 23. .konyvesblog.

westsyker.jpgKjell Westö, Sylwia Chutnik, Etgar Keret

Tegnap már megírtuk, hogy milyen könyveket szerzünk be mindenképp a könyvfesztiválon, most azt is eláruljuk, hogy milyen programokra látogatunk majd el.

CSÜTÖRTÖK

authors-bookshelf-jonathan-franzen-full.jpgA könyvfesztivál idei díszvendége, Jonathan Franzen többször is megmutatja magát. Április 23-án, 16 órától Winkler Nóra beszélget vele a Teátrumban, 17 órakor pedig átveszi a Budapest Nagydíjat. A laudációt Háy János mondja. (Háynak szintén lesz bemutatója, mégpedig április 25-én, 16.30-tól a Supka Géza teremben.) Franzen szombaton 11 órakor tér vissza a fesztiválra, akkor Veiszer Alinda, valamint Bart István műfordító kérdezik majd a Teátrumban.

PÉNTEK

10 órakor rögtön egy Európai Írótalálkozó közepébe csöppenhetünk az Európa Pontban. A találkozón részt vesz többek közt a finn Kjell Westö, a szlovák Pavel Vilikovský, a lengyel Sylwia Chutnik, a román Ioana Parvŭlescu, az osztrák Karin Peschka, és a dán Iselin C. Hermann. A magyar szerzők közül Szécsi Noémivel, Konrád Györggyel, Horváth Viktorral, Mán-Várhegyi Rékával és Péterfy Gergellyel lehet találkozni. A programsorozat egészen este hatig tart, az írók különböző témákban és szekciókban fejtik ki a véleményüket - szóba kerül például az egyenlőtlen fejlődés és a barbárság is.

12 órakor a B3 standnál mutatják be Daniel Bănulescu Ki nyerte meg a vallások világháborúját? című kötetét (Bănulescuval tavaly interjúztunk), délután pedig az izraeli Etgar Keret Boldog boldogultak című könyve lesz a téma a Márai Sándor teremben. A 16.30-kor kezdődő beszélgetésen a szerzővel és fordítójával, Borgula Andrással, a Gólem Színház vezetőjével Sárközy Bence beszélget.

SZOMBAT

11 órától Kjell Westö mutatja be Ahol egykor jártunk című regényét, valamint az Északi Tanács Irodalmi Díjával kitüntetett Délibábot a Szabó Magda teremben.

image_1.jpg13:30-tól az idei könyvfesztivál második legizgalmasabb meghívottjával, Daniel Kehlmann-nal találkozhatnak az olvasók az Osztovits Levente teremben. Napjaink egyik legsikeresebb német szerzőjével Forgách András beszélget. A beszélgetés végén a Hess Andrásterem felé kell rohanni, ahol 14:30-tól Stefan Spjut sztorizik majd a stallo-népségről, vagyis a trollokról (az alakváltó mitológiai lényekről, akiknek semmi közük az online sajtóhoz - a szerk.) a Libri és a JAK világirodalmi sorozatában, az ArtPopban megjelent könyve, a Stallo kapcsán. Beszélgetőpartnerei Bárány Tibor sorozatszerkesztő és Havasréti József író lesznek.

14 órától Sylwia Chutnik gender-szakértő,  társadalmi aktivista mutatja be Női zsebatlasz című első kötetét a Supka Géza teremben. Kérdezgetni Veiszer Alinda fogja. 15:30-tól Karafiáth Orsolya és Tönkő Vera kérdezi Iselin C. Hermann-t Domino című regényéről a Supka Géza teremben.

14 órától a Lázár Ervin teremben indul az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja. A résztvevők:

Dora Čechova (Csehország), Fabio Deotto (Olaszország), Franz Friedrich (Németország), Tommi Kinnunen (Finnország), Davorin Lenko (Szlovénia), Karin Peschka (Ausztria), Bruno Vieira Amaral (Portugália), Tomáš Varga (Szlovákia), Alexandros Adamidis (Ciprus), Bouke Billiet (Belgium), Heinz Helle (Svájc), Mathias Menegoz (Franciaország), Elisabeth van Nimwegen (Hollandia), Ane Riel (Dánia), Frøydis Sollid Simonsen (Norvégia) és Żanna Słoniowska (Lengyelország. Magyarországot Mán-Várhegyi Réka képviseli.

17:30-tól Tommy Wieringa és könyvei mutatkoznak be a magyar közönség előtt a Márai Sándor teremben.

VASÁRNAP

Ha még vasárnapra is marad erő, akkor érdemes ellátogatni az Osztovits Levente terembe, ahol Anders Rydell svéd oknyomozó újságírómesél Fosztogatók – Hogyan rabolták el a nácik Európa műkincseit című kötetéről. Kezdés 11 órakor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr567388470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.