Olvass!

KönyvesBlog

Sorozat lesz a Hyperionból

2015. június 12. .konyvesblog.

b1259620.JPGLev Grossman A varázslók (trailer ITT) , és James S.A. Corey Térség-sorozata (Leviatán ébredése, Kalibán háborúja, Abaddon kapuja) után újabb nagysikerű sci-fit adaptál a Syfy Network. A következő áldozat Dan Simmons Hyperionja (kritikánk ITT), ami eredetileg 1989-ben jelent meg, és a következő évben elnyerte a Hugo- és a Locus-díjat is. A kötetnek számos folytatása született.

Hét zarándok igyekszik a célja felé a vadregényes Hyperionon, a közelgő inváziós flotta hírére a bolygót pánikszerűen elhagyó lakossággal szembe menetelve. A legendás szörnyisten, a Shrike lakóhelyére igyekeznek eljutni, aki az ún. időkriptákat őrzi: egy helyet, ahol visszafelé folyik az idő. A hosszú bandukolást igyekeznek izgalmassá tenni, no meg egymás titkait felfedni, amelynek legkézenfekvőbb módja, hogy sorra feltárják társaik előtt zarándoklatuk okát. Történeteik az olvasó előtt fellebbentik a fátylat a Föld haláláról, a kirajzás óta eltelt évszázadok történetéről, a faj vélt céljáról a kozmoszban (a valóság ábrázolása a könyv és folytatásainak legfőbb titka), fejlődésünk lehetséges útjairól és arról a lehetetlen helyzetről, amikor szembe találjuk magunkat egy valódi, létező istennel, és ő minden, csak nem emberi. - írtuk a Hyperion történetéről.

A sorozatról egyelőre annyit lehet tudni, hogy producerei például az Argóban (Graham King), a Másnaposokban (Todd Philips) és A galaxis őrzőiben (Bradley Cooper) dolgoztak, forgatókönyvét a Broadwalk Empire forgatókönyvírója, Itamar Moses jegyzi.

Forrás: Suvudu

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr207536010