Olvass!

KönyvesBlog

Jótékony célra ajánlja e-könyve teljes bevételét Kondor Vilmos

2015. augusztus 07. .konyvesblog.

Augusztus 7-én jelent meg Kondor Vilmos Az otthontalanság otthona című novellája, mely kizárólag e-könyvben kapható. A szerző az e-könyv eladásából származó teljes bevételét jótékonysági célra, az Artemisszió Alapítvány javára ajánlja fel.

„Az egész, mármint ez az egész történet azzal kezdődött, hogy Miksa egyszer csak elhagyta a hazáját. Akkor még emlékezett rá, sőt pontosan tudta, hogy Miksának hívják, csak később, sokkal később kaparták le a hétköznapok karmai a nevét, így a végén Max lett belőle a világ számára.”

Az otthontalanság otthona című történet hőse egy nap elhagyja hazáját, levedli nevét, elfelejti a nyelvet, és kertészként, alkalmi munkákat vállalva járja a nagyvilágot. Ültet, nyes, vág, túr és öntöz, miközben távolodik a szavaktól, a gondolatoktól, az otthonosan ismerőstől. Legtöbbször nem érti azt a bábeli zűrzavart, ami új helyzetében körülveszi, ezért egy szót tart magánál minden eshetőségre; azt, hogy igen – hiszen abból baj nem lehet. Nem is tévedhetne nagyobbat. Kondor Vilmos novellája mágikus mese a szavak hatalmáról, az emberi esendőségről és arról, hogy vajon tényleg azért vagyunk-e a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

A szerző az e-könyv eladásából származó teljes bevételét jótékonysági célra, az Artemisszió Alapítvány javára ajánlja fel. A miértekről így nyilatkozott:

Lemondani egy felkérést lelkiismereti okokra hivatkozva – ez nem elég. A legtöbbünknek csak a pofája jár. Nekem is. Ezért úgy döntöttem, hogy teszek valamit. A menekültekkel és a bevándorlókkal kapcsolatos helyzet napról napra romlik, és látva a fotókat a sajtóban, olvasva az Artemisszió beszámolóit, nyomon követve a kerítés épülését, eszembe jutott, milyen volt, amikor párszor átmenetileg én is – hol diákként, hol oktatóként – egy másik országban vertem tábort. Ezekből az emlékekből született egy történet, amiről úgy remélem, többeket érdekelhet, és talán úgy még jobban, ha tudják: az eladásból származó bevételt teljes egészében az Artemisszió Alapítvány kapja, az a civil szervezet, amely azon dolgozik, hogy kölcsönösségre és szolidaritásra épülő kapcsolatokat teremtsen magyarok, bevándorlók és menekültek között. Magyarul: sem én, sem a kiadóm, a Libri, sem a kereskedők nem keresnek egyetlen fillért sem ezen a rövid kis könyvön, minden egyes forint az Artemisszió Alapítványhoz kerül. Köszönöm egyfelől a lehetőséget kiadómnak, a kereskedőknek, az alapítványnak – és nem utolsósorban az olvasóknak, akik Miksa különös történetének megvásárlásával közvetlenül támogatják azokat, akikről valahol, valamilyen szinten Az otthontalanság otthona szól. És köszönöm mindazoknak, akik önzetlenül, név, elismerés és hála nélkül segítik a hozzánk érkezőket a pályaudvarokon, a menekülttáborokban és otthonaikban.”

A kezdeményezéshez tehát csatlakozott a – jövőben Kondor Vilmos műveit gondozó - Libri is. Az eKönyv Magyarország és anyavállalatai, a Libri-Shopline Nyrt. és a Líra Könyv Zrt. mind a kezdeményezés mellé álltak, és példa nélküli módon az ekönyvből származó teljes saját bevételeiket is felajánlják a jótékonysági célra. A kedvezményezett Artemisszió Alapítvány célja a különböző kulturális, etnikai és társadalmi csoportok közötti párbeszéd és közeledés erősítése, a kölcsönös megértés elősegítése, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának támogatása.

Az e-könyv az alábbi linkről tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr447688018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.