Olvass!

KönyvesBlog

Minden, amit a Star Warsról tudnod kell és tudni érdemes

2015. december 17. valuska

1000px_kblog_v3.jpg

A Star Wars már nemcsak film, hanem egy elképzelhetetlenül nagy univerzum, amibe rengeteg felnőtteknek és fiataloknak szóló regény, foglalkoztató- és mesekönyv, valamint álomszerű albumok is beletartoznak. Bármi is jelenjen meg, az a kanonikus Star Wars-történetet írja tovább és egészíti ki, vagyis minden mindennel összefügg! Kiválasztottunk 10 érdekes könyvet, amelyekkel mindenki elmélyítheti a tudását a Halálcsillagról, megismerheti a Hercegnő életét, sőt végre azt is megtudhatja, hogy altat Darth Vader. 

Minden, ami Star Wars

Minden, ami Star Wars

Kolibri Könyvkiadó, 2015, 320 oldal, 8999 HUF

 

Te tudod, ki vagy mi Ric Olié, a sando víziszörny, a Slave I, Varykino, IG-88 vagy Lobot? Ha nem, akkor neked szól a Star Wars bibliájaként emlegetett könyv, amiben tényleg MINDEN megtalálható a SW-univerzumról, a filmektől az animációkig. Külön kigyűjtve a szereplőkről a legapróbb részletek is, de kulcsesemények, járművek és helyszínek is a részei a könyvnek. És C-3PO írta az előszót!

Ralph McQuarrie: Luke Skywalker, a jedi lovag kalandjai

Ralph McQuarrie: Luke Skywalker, a jedi lovag kalandjai

Kolibri Könyvkiadó, 2015, 64 oldal, 2999 HUF

 

Ralph McQuarrie neve csak a legelhivatottabb geekeknek mond valamit, pedig a szülőatya, George Lucas mellett ő volt az, aki megrajzolta a SW világának látványtervét, illetve például Csubakkát vagy Darth Vadert azzal a fura légzőkészülékkel. Neki köszönheti az egyetemes popkultúra azt a jelenetet is, amikor R2-D2 és C-3PO megérkezik a Tatuinra. Fanatikusoknak és esztétáknak mindenképp ajánlott beszerezni, mert kevés dolog határozta meg a vizuális kultúránkat olyan erősen, mint McQuarrie rajzai.

Jeffrey Brown: Jó éjt, Darth Vader!

Jeffrey Brown: Jó éjt, Darth Vader!

Kolibri Könyvkiadó, 2015, 64 oldal, 1999 HUF

 

Valószínűleg nem sokakat foglalkoztatott eddig, milyen a sötét nagyúr, Darth Vader fektetéskor. Iszonyú cuki! Luke, Leia! Csatlakozzatok hozzám, és együtt fogjuk uralni az ágyat!" olvasható a gyerekkönyvben, amiből rögtön három is megjelent: a Jó éjt, Darth Vader!, a Vader kicsi hercegnője és a Darth Vader és barátai.

oe Schreiber: Star Wars Halálosztag

Joe Schreiber: Star Wars – Halálosztag

Szukits Könyvkiadó, 2015, 270 oldal, 4125 HUF

 

A Birodalom börtönhajója, a Tisztogató ötszáz elítéltet szállít a fegyenctelepre, köztük Han Solót és Csubakkát. Schreiber a horror zsánerével kacérkodott a Star Wars világában, és a jól ismert figurák mellett zombikkal (!) súlyosbította a történetet.

Alexandra Bracken: Star Wars A hercegnő, a kalandor és a párafarmer

Alexandra Bracken: Star Wars – A hercegnő, a kalandor és a párafarmer

Kolibri, 2015, 338 oldal, 3999 HUF

 

A Disney és a Lucasfilm összebútorozásakor apró részletekbe menően kitalálták, hogyan építik újjá a SW világát, ezért újraírattak a korábbi sztorikat, így például a Star Wars IV. Az új remény címűt is. A feladatot Alexandra Bracken bestsellerszerző kapta, aki a klasszikus szereplők, Han Solo, Luke Skywalker és Leia hercegnő egymásra találását írta meg.

Cecil Castellucci és Jason Fry: Star Wars Mozgó célpont Leia hercegnő kalandja

Cecil Castellucci és Jason Fry: Star Wars – Mozgó célpont – Leia hercegnő kalandja

Kolibri, 2015, 255oldal 3499 HUF

 

A hetedik részről semmilyen információ nem szivároghat ki, megjelentek viszont olyan regények, amelyekben már elszórtak morzsákat az új epizódról. A Mozgó célpont Leia hercegnő titkos küldetését írja meg a Birodalom ellen, ami A Birodalom visszavág és A jedi visszatér között játszódik.

George Lucas: Csillagok háborúja

George Lucas: Csillagok háborúja

Agave, 2014, 256 oldal, 2980 HUF

 

A nyár közepén George Lucas bekért pár nagyméretű fájlt egy magyar kiadótól, ami olyan ritka, mint Darth Vaderben az emberség. Lucas beleszeretett az Agave újrafordításának borítóiba, és a klasszikus hármas díszdobozos kiadásba is. Az erő a magyar tervezőkkel, Kuszkó Rajmunddal és Faniszló Ádámmal volt.

Star Wars A galaxis űrhajói

Star Wars - A galaxis űrhajói

Kolibri, 2015, 32 oldal, 2999 HUF

 

Erről nincs mit mondani: űrhajók minden mennyiségben. Sith beszivárgó, Droid tri-vadász, Executor osztályú szuper csillagromboló. Ha ezekről most bármi beugrott, akkor érdemes elmélyedni, növelni a galaktikus IQ-t!

Star Wars Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Star Wars - Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Kolibri, 2015, 200 oldal, 6999 HUF

 

Csuba! 604 éves Jabba, a buckapatkányok örülnek a párafarmerek szemetének is, 66 a titkos klónparancs a jedik kivégzésére, 5217 megastruktúraszintet építettek a Coruscanton. Elkészült végre a tökéletes könyv a szupergeekek számára: csak adatok és képek, semmi más. Mi dzsúz ka!

 Chuck Wendig: Star Wars Utóhatás

Chuck Wendig: Star Wars - Utóhatás

Szukits Kiadó, 2015, 400 oldal, 3990 HUF

 

A Császár halott, a második Halálcsillag elpusztult és a Birodalom romokban hever, az olvasó meg csak kapkodja a fejét, hogy mi történik kedvenc galaxisában. Norra és technikai zseni fia, a zabrak fejvadász és a birodalmi renegát eközben örökre leszámolnának a rémuralommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr868178310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.