Olvass!

KönyvesBlog

Paddingtont a sajtburger mellé!

2016. február 05. .konyvesblog.

add.jpg

A brit McDonaldsok tavaly 14 millió Roald Dahl-könyvet osztottak szét a Happy Meal menüik mellé. Az amerikai McDonaldsok sem szeretnének lemaradni mellőlük, ezért bejelentették, hogy több mint 50 millió könyvet osztogatnak el az év végéig, ami épp elég ahhoz, hogy Amerikában minden 12 éven aluli gyereknek jusson belőle.

A négy könyv közé, amit február 9-15 között a Happy Meal menü mellé kérni lehet, egy Dahl-kötet sem került, a gyerekeknek mégsem kell nélkülözniük az angol szerzőket, bekerült ugyanis Michael Bond Paddingtonja. A Legsötétebb Peruból érkező mackó mellett három Valentin-témájú gyerekkönyv kapott helyet: Bruce Hale Clark the Shark Takes Heart, Laura Numeroff és Felicia Bond Happy Valentine’s Day, Mouse! valamint Kimberly és James Dean Pete the Cat: Valentine’s Day Is Cool című könyve. A kiadványokat olyanra tervezték, hogy épp beleférjenek a Happy Meal-dobozba, és néhány étteremben spanyol nyelven is elérhetők lesznek.

Ez a negyedik év, amikor a gyorsétteremlánc ilyen formában terjeszt könyveket, együttműködve a Harper Collins kiadóval és a Reading Is Fundamentallal (RIF), ami a gyerekek olvasottságával foglalkozó legnagyobb amerikai nonprofit szervezet.  Amerikában minden tizenhatodik gyerek szegénységben él, és kétharmaduknak egyáltalán nincsenek könyveik. A negyedik osztályosok csaknem 64 százaléka olvas rosszabbul, mint ami aelvárható lenne, a harmadik osztály végén rosszul olvasók 75 százaléka pedig végül lemarad a társaitól.  Az amerikai McDonalds több mint kétszer annyi gyerekkönyvet osztogat majd el, mint ahány gyerekkönyv katalogizálva van a Kongresszusi Könyvtárban. A cég azt is bejelentette, hogy százezer könyvet a RIF-nek adományoz.

Forrás: Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr288362190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.