Olvass!

KönyvesBlog

Beszélgetés a tehetséggondozásról, a fiatal irodalom jelenéről és jövőjéről

2016. február 29. .konyvesblog.

Nyílt vitára hívták a fiatal írók a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak.

Az irodalmi életet felkavarta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó létrejötte. Annak körülményei szerteágazó, többkörös vitát szültek. Ennek apropóján március 4-én délután az ELTE-n kétfelvonásos nyilvános beszélgetést kezdeményeznek a Fiatal Írók Közleményének aláírói.

Először a tehetséggondozásról esik szó Kabai Lóránt (Műút Szöveggyár), Mezey Katalin (sárvári diákíró tábor), Orbán János Dénes (Előretolt Helyőrség, KMTG, interjúnk vele ITT), Szálinger Balázs (Hévíz folyóirat), Varga Betti (FISZ) és Vörös István (PPKE kreatív írás szak) részvételével.

Másodszor pedig az írószervezetek képviselői vitatják meg a fiatal irodalom rövid és hosszú távú lehetőségeit. A második blokk beszélgetői: Gaborják Ádám (JAK), Gács Anna (Szépírók Társasága), Orbán János Dénes (KMTG), Szentmártoni János (Magyar Írószövetség), Szőllősy Balázs (FISZ).

A második részre meghívták a kormánytól is illetékeseket, így Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, aki nem tud részt venni az eseményen, valamint Hoppál Pétert, a kultúráért felelős államtitkárt és Seszták Miklóst, a nemzeti fejlesztési minisztert, ám válasz tőlük eddig nem érkezett.

Az esemény moderátora: Fehér Renátó (költő, kritikus)

Helyszín: ELTE BTK Főépület, 34-es terem (Bp., Múzeum krt. 4.)

Időpont: 2016. március 4., 16:00

Facebook-esemény 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr938424570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.