Olvass!

KönyvesBlog

A Kisalfölddel közösen írt ki irodalmi pályázatot a Tarandus Kiadó

2016. június 23. .konyvesblog.

magyarradir.jpg

Országos irodalmi pályázatot hirdet a Kisalföld napilap és a Tarandus Kiadó a 2016. évi Győri Könyvszalonra. Pályázni novella, esszé, elbeszélés, humoreszk és riport kategóriában lehet, a legjobbakat könyv és ekönyv formátumban is megjelentetik egy antológiában.  

A pályázás feltételei: 

Tematikus megkötés: a művek a mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóljanak. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be.

Korhatár: betöltött 16. életév.

A kiírók kizárólag olyan műveket várnak, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek.

A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű maximális terjedelme nem haladhatja meg a 12 ezer leütést, beleértve a szóközöket is.

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

Nevezési díj: 3000 Ft, diákigazolvánnyal (a számát kérik közölni!) rendelkezőknek 1500 Ft. Az almanachba kerülő írások szerzői egy-egy példányt ingyenesen kapnak, további öt-öt példányt a bolti ár 50%-áért vásárolhatnak meg.

A kiírók a részvételi díjat legkésőbb augusztus 31-ig az alábbi számla­számra kérik befizetni, a pályázó nevével és a „Magyar Radír 2016” jeligével: Tarandus Kft., MKB 10300002-10504337-49020040

A pályázat beküldési határideje: 2016. augusztus 31. 

A megjelenésre érdemes művek szerzőit szeptember 30-ig emailben értesítik.

A pályaműveket elektronikus úton várják a következő emailcímre: info@tarandus.hu

Az emailben fel kell tüntetni a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét. A műveket Word formátumban várják, a szöveg címe előtt szerepelnie kell a szerző nevének, a fájlnévnek pedig meg kell egyeznie a mű címével. 

A zsűri tagjai:

Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító

Darvasi László József Attila-díjas író, költő

Werner Krisztina újságíró, szerkesztő, Kisalföld

Réti Attila író, kiadóvezető, Tarandus Kiadó

A Magyar Radír 2016 Szépirodalmi Pályázat Nagydíja bruttó 250 ezer forint pénzbeli támogatás és egy 50 ezer forint értékű könyvcsomag, a győztes novella az antológián túl megjelenik a Lapcom Zrt. napilapjaiba (Kisalföld, Bors, Délmagyarország), a második helyezett bruttó 150 ezer forinttal és egy 25 ezer forint értékű könyvcsomaggal, a harmadik pedig bruttó 100 ezer forinttal és egy 5 ezer forint értékű könyvcsomaggal lesz gazdagabb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr208834648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.