Olvass!

KönyvesBlog

Könyvesblokk: Le Carré, Oksanen, Williams

2016. szeptember 26. .konyvesblog.

Szokásos heti könyvesblokkunkban minden hétfőn ajánlunk néhány új könyvet és néhány egészen friss megjelenést, hogy ne maradj le semmiről. Ezúttal John le Carré hidegháborús múltidézése, Sofi Oksanen mágikus története és John Williams ókori regénye van soron.

John le Carré: A titkos zarándok

John le Carré: A titkos zarándok

Fordította: Orosz Anna, Agave Könyvek, 2016, 367 oldal, 3580 HUF

 

A hidegháború véget ért, George Smiley pedig mentoráltja, Ned meghívását elfogadva ezúttal díszvendégként vesz részt a jövő kémjeit kiképző intézmény vacsoráján. Miközben Smiley a titkosügynöki hivatás gyakorlása közben szerzett tapasztalatait osztja meg hallgatóságával, Ned felidézi pályafutásának legfontosabb epizódjait. London, Róma, Bejrút, München, mind-mind a titkokkal és árulásokkal teli karrier fontos állomásai voltak, és az emlékek viharában olyan emlékezetes le Carré-szereplők alakja sejlik fel, mint a magyar származású Toby Esterhase vagy az Éjszakai szolgálatból is ismerős Leonard Burr.

Sofi Oksanen: Norma

Sofi Oksanen: Norma

Fordította: Bába Laura, Scolar Kiadó, 2016, 313 oldal, 3950 HUF

 

Oksanen hősnője különleges és ritka tulajdonsága miatt kerül veszélybe. Édesanyja halála után egyedül marad, senkiben sem bízhat, ám hogy bizonyos kérdésekre választ kapjon, alá kell merülnie egy kegyetlen és paranoid világba, ahol a pénz irányít, a dacolókat pedig könnyűszerrel likvidálják. Ebben a világban a nők tárgyak csupán, és hogy elkerülje a neki szánt sorsot, Normának nemcsak a jelen bűnözőivel, hanem a múlt árnyaival is meg kell küzdenie.

John Williams: Augustus

John Williams: Augustus

Fordította: Horváth László, Park Kiadó, 2016, 394 oldal, 3900 HUF

 

A Stoner után újabb Williams-mű jelenik meg magyarul, ezúttal az utolsó regénye, melyért 1973-ban megkapta a Nemzeti Könyvdíjat. John Williams levelekből, naplórészletekből és feljegyzésekből álló, gyönyörűen komponált regényében egészen fiatal korától nyomon követhetjük a későbbi római császár életét. Láthatjuk fiatal fiúként, aki nagybátyja, Julius Caesar brutális meggyilkolása után mérhetetlen római hatalom örökösévé válik, valamint szemtanúi lehetünk hatalmi harcainak, felemelkedésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr511741269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.