Olvass!

KönyvesBlog

1956 külföldi szemmel: Így látta egy brit diplomata az októberi forradalmat

2016. október 04. .konyvesblog.

b287832.JPGMi történt a világban 1956-ban, ebben a magyarok számára sorsdöntő évben? Milyen világpolitikai események voltak döntő hatással a magyar forradalomra, annak leverésére és miként határozták meg a XX. század további fejlődését?

Peter Unwin: Nagyhatalmi játszmák - 1956 - A magyar forradalom és a világpolitika erőterében

Kossuth, 2016, 288 oldal, 3400 HUF

 

Miként függött össze az 56-os magyar forradalom sorsa az SZKP XX. Kongresszusán elmondott titkos Hruscsov-beszéddel, az izraeli-brit-francia erők szuezi beavatkozásával vagy az amerikai elnökválasztással? Peter Unwin, brit diplomata 1956 júliusában kezdett el dolgozni a londoni Külügyminisztériumban, 1958-ban, egy hónappal Nagy Imre kivégzése után került harmadtitkárként a budapesti brit külképviseletre, majd 1983-ban nagykövetként ismét visszatért a budapesti brit nagykövetségre. A hatalmas ismeretanyagra, az első kézből szerzett információkra, személyes élményekre épülő könyve, a Nagyhatalmi játszmák most magyarul is megjelenik.

Olvass bele:

Peter Unwin_Nagyhatalmi játszmák_részlet by konyvesblog on Scribd

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr7311752081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.