Olvass!

KönyvesBlog

Mi lett volna, ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel?

2016. november 04. .konyvesblog.

b288902.JPGAz 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat szerzőt, hogy rugaszkodjanak el a tényektől, és írjanak olyan novellát, amelyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. Írják meg a másik forradalmat. Mi lett volna, ha Rákosi nőnek öltözve visszatér Magyarországra, hogy újra átvegye a hatalmat? Ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel? Ha az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozott Magyarországról Márai Sándor ír naplót?

A másik forradalom - Alternatív ötvenhat

Cser Kiadó, 2016, 248 oldal, 2995 HUF

 

A szokásos és ünnepélyes pátosz helyett a felkért szerzők birtokba vették saját ötvenhatukat, és fantáziájuk kénye-kedve szerint alakították. Van itt minden az érzelemtől a kalandon át a humorig, az abszurditásig, az időutazásig, a történelmi sci-fiig és az apokalipszisig. De ami a legfontosabb, minden írás éppen annyira szól a mai, létező Magyarországról is, mint a másik, az elképzelt forradalomról.

Az antológia szerzői: Babiczky Tibor, Bereményi Géza, Berg Judit, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth Viktor, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Maros András, Márton László, Rainer M. János, Szécsi Noémi, Totth Benedek, Vámos Miklós

A kötethez Rainer M. János történész írt utószót, az illusztrációkat - a Fortepan képeit felhasználva - Palásti Kovács András grafikus készítette.

A másik forradalom című antológiát Berg Judit szövegével ajánljuk, épp 60 évvel azután, hogy a szovjet csapatok megszállták Magyarországot:

A másik forradalom_Berg Judit by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr4711928499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.