Olvass!

KönyvesBlog

Könyvesblokk: Ohlson, Leonard, Fiala

2016. november 07. .konyvesblog.

Szokásos heti könyvesblokkunkban minden hétfőn ajánlunk néhány új könyvet és friss megjelenést, hogy ne maradj le semmiről. Ezúttal a gyerekeknek kedvezünk, így összeállításunkban helyet kapott egy nyomozós kötet, melynek hőse egy igazán bogaras fiú, egy borzongató északi sztori, és egy anya-lánya könyv, amely belül meglepetést rejteget. Ehhez az ollót ne felejtsétek!

Kristina Ohlsson: A kastély titka

Kristina Ohlsson: A kastély titka

Fordította: Dobosi Beáta, Animus Kiadó, 2016, 238 oldal, 2980 HUF

 

Meg és Frank a világ legkisebb falujába, ezzel együtt pedig a világ legnagyobb kastélyába érkeznek, hogy együtt töltsék a nyarat bácsikájukkal. Már az érkezésük sem döccenőmentes: Eliot bácsi elnézte a naptárt, és miközben rá vártak, Meg egy szellemalakot vélt felfedezni a bezárt állomásépületben. A rejtélyek száma csak nő, miután elfoglalják szobáikat a kastélyban: kísérteties hangok, éjszakai gyereksírás, bezárt ajtók és lomokkal teli padlások borzolják az idegeiket és fokozzák a kíváncsiságukat. Meg ráadásul csomagot kap, melyet valaki nagyjából száz éve hagyott számára a helyi könyvesbolt polcán.

M.G. Leonard: A bogaras fiú

M.G. Leonard: A bogaras fiú

Fordította: Szabados Tamás, Naphegy Kiadó, 2016, 312 oldal, 2990 HUF

 

Bartolómeó Cuttle, a Természettudományi Múzeum tudományos igazgatója egy szép napon rejtélyes körülmények között eltűnik. Az újságok szenzációként tálalják a hírt, de magyarázatot senki sem talál arra, hogy az igazgatónak miként veszhetett nyoma a bezárt alagsori irodából. Kisfia, Darkus sem tudja mire vélni a dolgot, de úgy határoz, hogy nagybátyjával, az archeológusként dolgozó Max bácsival saját nyomozásba kezd. Amikor egy utcai veszekedés alkalmával közelebbi ismeretséget köt egy orrszarvú bogárral, talán még nem is sejti, hogy nemcsak egy új házi kedvencre, de új barátra és védelmezőre is talált.

Fiala Borcsa: Ellenpontok - Szerinted?!

Fiala Borcsa: Ellenpontok - Szerinted?!

Manó Könyvek, 2016, 248 oldal, 2490 HUF

 

Van az úgy, hogy az ember nem ért szót az anyjával. Mert az anyák nem értik, miért kell mindig becsukni a szoba ajtaját, meg minek kell örökké bömböltetni a zenét, és miért nem akar a nagylány a kisöccsével játszani. És van az úgy is, hogy anyának egyszerűen nem fér a fejébe, hogy hová tűnt az édes pici lánya, és ki ez a lópokróc modorú kamasz, aki egész nap csak pofákat vág és a száját húzza. Fiala Borcsa ifjúsági regényében anya és lánya is naplót ír, így ugyanazokat az eseményeket mind a ketten elmesélik, ehhez csak meg kell fordítanunk a könyvet, és el kell olvasnunk a másik fél bejegyzéseit. A meglepetés – mint a családi almás pite közepén a töltelék – legbelül van, ehhez viszont fel kell vágni a kötet középső részét.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr9011938543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.