Olvass!

KönyvesBlog

Független mentorhálózat indult Orbán íróakadémiája ellen

2017. január 09. .konyvesblog.

Ijjas Tamás néhány nappal ezelőtt megosztott egy posztot a Facebookon, amelyben felajánlotta, hogy egy évig segít szakmai tudással egy elszánt pályakezdőt. 

Ha valaki belelátja a kezdeményezésembe, hogy ez egyfajta személyes kiállás is a tehetséggondozás spontán államosítása ellen (lásd a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. történetét), akkor jelezném, ez nem véletlen egybeesés. Viszont én nem egy ellenállási mozgalmat szervezek, csak egy szakmai programot készítek elő a legjobb tudásomnak megfelelően!

- írta Ijjas, a kezdeményezéshez pedig már számos író, költő csatlakozott.

Nemes Z. Márió bejegyzése: 

Csatlakozva Ijjas Tamás kezdeményezéséhez, és tiltakozva a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. központosított és államilag helyzetbe hozott működése ellen, független tehetséggondozó mentorhálózatot hirdetünk.

A résztvevő mentorok vállalják, hogy egy évig ingyen követik egy fiatal tehetség irodalmi munkáját, és – közös megállapodás alapján – rendszeres szakmai konzultációval segítik további fejlődését. A leendő mentorált – híven Ijjas Tamás eredeti felhívásához – 17 és 30 közötti, kötettel nem rendelkező pályakezdő, akinek pályázati anyagát (10 oldalnyi verset vagy szépprózát) 2017. január 31-ig kell eljuttatnia az általa kiválasztott mentornak. A mentorok február 8-án közlik döntésüket a pályázókkal.

Reméljük, hogy ezzel a kezdeményezéssel hozzájárulhatunk a fiatal tehetségek kibontakozásához, és egyúttal rá tudunk mutatni a kortárs irodalom politikailag és gazdaságilag is kiszolgáltatott helyzetére. Szeretettel várjuk további vállalkozó kedvű mentorok jelentkezését!

A mentorok folyamatosan bővülő listája:

Babiczky Tibor, Bartók Imre, Bencsik Orsolya, Deres Kornélia, Csobánka Zsuzsa Emese, Gerőcs Péter, Kollár Árpád, Krusovszky Dénes, Lanczkor Gábor, Nagy Márta Júlia, Nemes Z. Márió, Németh Zoltán, Orcsik Roland, Pion István, Pollágh Péter, Simon Márton, Sirokai Máyás, Sopotnik Zoltán, Térey János, Závada Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr4712112229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.