Olvass!

KönyvesBlog

Náci Batmantól Baby Batmanig - a 15 legbizarrabb Batman-feldolgozás

2017. február 16. .konyvesblog.

Majd 80 éves története során az alkotók nem bántak kesztyűs kézzel Batmannel. A náci Németországba és a Szovjetunióba száműzték, vámpírrá és kalózzá változtatták, sőt még egy Drágám, a kölykök összementek-pillanata is volt. A Screenrant összegyűjtötte a legbizarrabb, legbetegebb, legfeleslegesebb alternatív Batman-történeteket.  

Batman és a szesztilalom

batman-wants-to-kill-al-capone.jpgA Batman: Scar of the Bat című történetben Bruce Wayne egyszerűen nem létezik. Helyette egy valódi szövetségi ügynök, Eliott Ness próbálja meg szétrombolni Al Capone birodalmát a  szesztilalom idején. Napközben jó zsaru-rossz zsarut játszik, este Zorrótól inspirálódva új személyiséget kreál magának,  és kék bőrdzsekiben, denevérszerű símaszkban, baseballütővel felszerelkezve játssza az igazságosztót Chicago utcáin.

Náci Batman

nazi-batman-is-a-romantic.jpgA náci Németország megnyerte a II. világháborút, a náci Batman pedig ebben a disztópikus világban az ubermensch-eket védelmezi. Miközben eléggé lefoglalja Hitler parancsainak teljesítése, megpróbál szerelmet találni a totalitárius világban. Randira hívja a földönkívüli nőt, Forerunnert, bár azt azért nem felejti el hozzátenni, hogy általában idegenkedik a faji keveredéstől.

Zöld Lámpás Batman

batman-is-a-green-lantern.jpgA Batman: In Darkest Knight-ban Bruce Wayne épp a frissen szerzett sebet nyalogatja Gothamben, amikor rátalál egy Hamlet-pillanat. Inspirációt és tanácsot várva imádkozni kezd halott apjához, majd meglátogatja egy kísértet, ő pedig hirtelen Abin Sur balesetének a helyszínén találja magát. Sur Hal Jordan helyett végül őt ruházza fel a hatalommá, Batman tehát minden idők leghatalmasabb Zöld Lámpásává válik. A Zöld Lámpás Alakulatot annyira lenyűgözi az ereje, hogy arra kérik, tanítsa őket, ám a Denevérember nemet mond, mert imponál neki, hogy ő a legerősebb.

Vámpír Batman

batman-vampire.jpg

Miután egy Tanya nevű vámpír megharapja, Batman maga is vámpírrá változik, és a Red Rainben megküzd Drakulával. A Bloodstorm című folytatásban Batman még vérszomjasabb lesz, és az utolsó csepp vért is kiszívja Jokerből.

Superman Batman

batman-is-batmansuperman.jpg

A Superman: Speeding Bulletsben a Wayne család veszi magához a csecsemő Kal-Elt, és nevezi el Bruce-nak, ám ő sem tudja megakadályozni a halálukat. SupermanBatman később levadássza és megöli Joe Chillt, majd brutálisan végez Gotham gonosztevőivel. Azt talán már mondanunk sem kell, hogy a legfeleslegesebb alternatív Batman-sztoriban Lex Luthor változik Jokerré.

Batman atya

batman-is-holier-than-thou_1.jpgA Holy Terrorban Amerika teokratikusan működik, az állam és az egyház elválaszthatatlanul egymásba fonódik. Thomas Wayne az ország legbefolyásosabb vezetőinek orvosa, de sajnos ez sem menti meg az életét. Évtizedekkel később papnak készülő fia, Bruce megtudja az igazságot szülei haláláról: apját és anyját a kormány végeztette ki, mert kiderült, hogy orvosi segítséget nyújtottak megkínzott homoszexuálisoknak és abortuszokat is végeztek. Bruce atyából éjszakánként Batman atya lesz, és sorra öli a szülei haláláért felelős bürokratákat.

Lincoln verőembere

batman-is-abe-lincolns-pal.jpgA polgárháborús időkben Robin amerikai őslakos, akit Red Birdnek hívjnak, Batman egy Apokalipszis nevű lovon közlekedik, és van egy felszabadított rabszolgából álló serege, a Sötét lovagok. Ám sajnos szégyent hoz legjobb barátjára, Abe Lincolnra, mert kiderül róla, hogy ő a rosszfiúk vezére.

Ősember, boszorkányvadász és kalóz Batman

batman-through-time.jpgA The Return of Bruce Wayneben Batman előbb neandervölgyiekkel küzd egy hatalmas denevérkucsmával a fején, később puritán boszorkányvadásszá változik a 17. század Amerikájában, majd Feketeszakáll ellen harcol a tengeren csuklyában és köpenyben. Amikor cowboyként lövés éri, visszacsöppen a 20. századba, és végül megérkezik Gothambe.

Batzarro Batman

bizarro-is-batman.jpgBatman szörnyű hasonmása, Batzarro a világ legrosszabb detektívjeként definiálja magát, de előtte még hidegvérrel lemészárolja a szüleit. Fordított Batman-jelet visel, és teljesen értelmetlen dolgokat beszél, ám amikor Joker meg akarja ölni Batmant, hőssé válik: a golyó elé ugrik, és megmenti idolját.

Szovjet Batman

batman-is-a-russian-soldier.jpgA Superman: Red Sonban Superman a Szovjetunió gyilkológépe. Batman Sztálin elnyomó rezsimjébe születik bele, és arra teszi fel az életét, hogy megbosszulja szülei halálát, és tönkretegye Supermant. Úgy próbálja magához csalogatni a szovjet pusztítót, hogy elrabolja szerelmét, Csodanőt, ám még mielőtt sikerülhetne a terve, a nő kiszabadul, és megmenti Supermant. Batman tudja, hogy csak egy megoldás maradt, ezért felrobbantja a beleibe ültetett pici atombombát.

Frankenbat

batman-is-frankenbat.jpgA Castle of the Batben a tudós Bruce Wayne és asszisztense, Alfredo megtalálják Bruce apjának agyát, feldúlnak néhány sírt bizonyos testrészekért, és visszahozzák apucit a halálból. Ő azonban nem örül annyira ennek, és félve tekintget körbe, fia ezért összekeveri a DNS-ét egy denevérével. A denevérrel felturbózott férfi az egykori gyilkosa nyomába ered, megment egy nőt, és megold pár bűnügyet, ám végül az összedőlő Wayne-kastély megöli. Első és utolsó szava Bruce-hoz annyi: fiam.

Rozsomák Batman, avagy Sötét Karom

batman-merges-with-wolverine.jpgMiután az ötéves Logan Wayne végignézte, ahogy megölik a szüleit, rendőr nagybátyjához költözik Kanadába, ám miután őt is megölik, teljesen egyedül marad. Később belép a kanadai légierőhöz, bekerül a Weapon X nevű szuperkatona-programba, és Batman taktikusságát valamint Rozsomák gyógyító képességét magában sűrítve egy lehengerlően erős szuperhőssé, Sötét Karommá változik.

Varázsló Batman

batman-is-a-wizard.jpgA Superman/Batman: Sorcerer Kingsben boszorkányok és boszorkánymesterek elvetemült csoportja átkozza el a Földet, és áldozza fel a napot, új napjuk pedig elszívja az összes elektromosságot a bolygóról. Wayne varázslóból Gotham Dumbledorja lesz, és még egy kék lángot okádó sárkányt is szerez magának.

Batman, az Isten

batman-is-a-god.jpgA The Darkseid Warban Batmanből a Tudás Istene lesz, halhatatlanná válik, a Möbius-trónról irányítja a világot, és továbbra is nagyon szeretné elkapni a szülei gyilkosát. Rá is talál Chill-re, ám miközben arról kérdezgeti, hány ártatlan vére tapad a kezéhez, elveszti a fejét, és leleplezi magát.

Bat Baby, avagy a Denevérgyermek

bat-baby-swings-to-the-rescue.jpgA képregények ezüstkorában készült minden idők legbizarrabb Batman-feldolgozása. Bat Babynek csak a mérete aprócska, ereje és elméje egy felnőtté. Az egészről egy Garth nevű férfi tehet, aki sugárfegyvert készített, hogy gyerekké változtassa és megalázza Batmant. Ám terve nem vált be, és végül a kisdenevér győzedelmeskedett: lakkcipőben, kezeslábasban, Batmobillá változtatott hintalovon.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr5512263806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.