Olvass!

KönyvesBlog

Könyvesblokk: Kemény, Bódi, Swift

2017. május 08. .konyvesblog.

Szokásunkhoz híven megint a könyvesblokk indítja a hétfőt és hetet, amely persze most is tele van friss könyvekkel. Ezúttal egy Kemény-esszékötetet, egy Ceauşescu Romániájában induló regényt és egy erős női sztorit hoztunk el nektek.

Kemény István: Lúdbőr

Kemény István: Lúdbőr

Magvető Könyvkiadó, 2017, 228 oldal, 3299 HUF

 

A 2000-es évek elejétől jelentek meg azok az írások, melyeket legújabb esszékötetébe válogatott Kemény István. A Lúdbőrben ugyanúgy helyet kapott az irodalom, mint a politika, vagy a történelem és a fantasy. De a könyv szól még - ahogy Kemény fogalmaz - "Magyarországról és Európáról. Zrínyi Miklósról és Rejtő Jenőről. És egyéb összetartozó dolgokról."

Bódi Attila: Lázadni veletek akartam

Bódi Attila: Lázadni veletek akartam

Jaffa Kiadó, 2017, 256 oldal, 3490 HUF

 

1989 őszén Ceauşescu Romániájában három kamasz fiú rendszerellenes akciókba kezd: kezdeti sikereik miatt valóságos hősöknek érzik magukat, ám ezt a rövid időszakot hamar követi a tragédiák sorához vezető lebukás. Húsz évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik következményeivel, egymással, a múlttal és legfőképpen önmagukkal. És ami még ennél is fájóbb: azzal, hogy akaratukon és tudtukon kívül mások életét is felforgatták, tönkretették.

Graham Swift: Anyák napi kimenő

Graham Swift: Anyák napi kimenő

Fordította: Merényi Ágnes, Jelenkor Kiadó, 2017, 126 oldal, 2999 HUF

 

A húszas évek közepén Jane Fairchild cselédlányként dolgozik egy angol birtokon, és közben titkos szerelmi viszonyt folytat a szomszéd földbirtokos fiával. Egy szokatlanul meleg márciusi nap eseményei, amikor a rejtőzködő pár utoljára szeretkezik, örökre megváltoztatják a fiatal nő életét. Ahogy a történet bejárja szinte a teljes huszadik századot, egyre többet tudunk meg a lányról - arról, ahogyan szeret, gondolkodik, érez, lát, emlékezik, felfedezi önmagát.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr6112487879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.