Olvass!

KönyvesBlog

Az anyai ösztönök a szülőszobában maradtak

2017. május 31. .konyvesblog.

borito_ebredeseim_print.jpg

10 év 9 hónap alatt. Nagy Judit önéletrajzi írása, az Ébredéseim, a szüléstörténetével és a hozzá kapcsolódó halálközeli élménnyel indul, de a könyv sokkal inkább szól az életről , mint a halálról. Arról, mi mindennel kellett szembenéznie az egykori televíziós műsorvezetőnek ahhoz, hogy élete egyik legnagyobb traumájából felálljon és rátaláljon önmagára. Hogyan hatott mindez az anyává válására, karrierjére és a személyiségére. Judit kíméletlen őszinteséggel ír arról, hogyan küzdött meg saját magával. Története minket is önvallomásra késztethet.

Nagy Judit: Ébredéseim

Zazie Books, 2017, 202 oldal, 3300 HUF

 

Nagy Judit a könyvről a Könyvesblognak:

Magasságok és mélységek kiszámíthatatlanul követték egymást a könyvem megírása közben. Bámulatos, hogy az elme hogyan véd bennünket, mit és mikor enged a felszínre törni. Nem véletlen, hogy 10 év kellett ahhoz, hogy a Zazie Kiadónak végül igent mondjak a felkérésre. Nem bántam meg, de ehhez kellett Tímár Rita és Raskó Gabi, a két tulajdonos érzékeny hozzállása és az egész családom támogatása. Sokszor engem is meglepett, hogy az egyes fejezetek kapcsán milyen régi emlékek bukkantak fel a mélyből. Talán a legfájdalmasabb mégis az volt, amikor a könyv végén olvasható két interjúval szembesültem: a férjem és a dúlám visszamlékezéseivel. Azok a napok, amiről mesélnek számomra elvesztek. Az a 9 hónapos idill és a szimbiózis, ami a  várandósság alatt kialakult a lányom és köztem megszakadt. Ezt nagyon nehéz volt elfogadni. Újra kellett kezdenünk mindent, az ismerkedést, a kötődés kialakítását. A kezdet kezdetén nálunk felborultak a szerepek és hosszú évek munkája kellett ahhoz, hogy visszataláljak magamhoz, ráérezzek az anyaszerepre és megéljem a nőisségemet.

Sok év és hosszú út vezetett odáig, hogy erőt vegyek magamon és elkezdjem a traumák feldolgozását. Rengeteg fájdalmas felismeréssel járt és sok mindent el kellett engedjek, ahhoz, hogy most teljesnek érezzem az életemet.

A könyv erről az önismereti utazásról szól. Mindannyiuknak megvan a maga története, de ahhoz, hogy szembe merjünk vele nézni nagy bátorság kell és sokszor segítség is. És ahhoz is, hogy a félelmeinkből és kishitűségünkből fakadó korlátjainkat le merjük dönteni vagy egyáltalán kimondjuk őket. Azonban a feldolgozásnak, az elengedésnek óriási ajándéka lehet: a változás, a teljesség és egy iránytű, aminek segítségével biztoságosan közlekedhetünk a saját életünkben. Nekem ezt adta az új hivatásom. Bízom benne, hogy trénerként és coachként sokaknak segíthetek abban, hogy szembe merjenek nézni a saját történetükkel és átdolgozzák magukat saját ellenállásaikon, hogy szakmailag és magánemberként is elégedettek és sikeresek lehessenek

Olvass bele a könyvbe:

Ébredéseim részlet by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr1212554037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.