Olvass!

KönyvesBlog

Könyvesblokk: J. M. Lee, George R. R. Martin, Szekér Nóra

2017. július 24. .konyvesblog.

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_9.jpgIsmét hétfő, ismét Könyvesblokk. Válogatásunkban ezúttal egy észak-koreai férfi merül nyakig az ázsiai alvilágban, kisgazdák kerülnek kapcsolatba egy szélsőjobboldai titkos társasággal, és ajánlunk egy könyvet azoknak is, akiket nem elégít ki a Trónok harca.

J.M. Lee: Szökés a Paradicsomból

J.M. Lee: Szökés a Paradicsomból

Fordította: Pék Zoltán, Animus, 2017, 256 oldal, 3390 HUF

 

Egy észak-koreai matekzseni munkatáborba került a családjával édesapja keresztény hite miatt. Kil-mo a munkatáborban megismerkedik és összebarátkozik egy lánnyal, akinek sikerül megszöknie, ezért a fiú is szökést kísérel meg. Ő is sikerrel jár, és az országból is kijut. Úgy dönt, megkeresi a lányt, aki a táborban az egyetlen barátja volt, ám hamarosan belecsöppen az ázsiai alvilágba. New Yorkban ismeretlen férfiholtestet találnak, ami mellé a padlóra számokat és szimbólumokat rajzoltak a saját vérével. A gyanúsított nem más, mint Kil-mo, aki egy CIA-ügynöknek mesélte el élettörténetét.

George R.R. Martin: Fekete lapok - Wild Cards 1.

George R.R. Martin: Fekete lapok - Wild Cards 1.

Fordította: Békési József, Novák Gábor, Libri, 2017, 687 oldal, 3499 HUF

 

Alig ért véget a II. világháború, az emberiségnek máris új kihívással kell szembenéznie. Egy idegen vírus támadja meg a földet, és különleges tulajdonságokkal ruházza fel a túlélők egy részét. Azokból, akik mentális és fizikai szuperképességekre tesznek szert, ászok lesznek, azokból, akiknek csupán testi és lelki torzulás jut osztályrészül, jokerek. Minden túlélő maga dönti el, hogy megváltozott képességeit a jó vagy a gonosz szolgálatába állítja-e. A Wild Card-sorozat első része 1946-tól a nyolcvanas évekig mutatja be a megváltozott világot. George R. R. Martin nemcsak szerzője, de szerkesztője is volt a kötetnek, melyben olvashattok történeteket Roger Zelazny, Walter Jon Williams, Howard Waldrop és Lewis Shiner tollából, valamint olyan új szerzőktől, mint a Hugo-díjas David Levine vagy Carrie Vaughn.

A Wild Card-univerzumból az Universal Cable Production készít sorozatot.

Szekér Nóra: Titkos társaság - A Magyar Testvéri Közösség története

Szekér Nóra: Titkos társaság - A Magyar Testvéri Közösség története

Jaffa, 2017, 295 oldal, 3490 HUF

 

1947-ben látványos támadás érte a háború utáni többpártrendszert. Egy koncepciós persorozatban, mellyel „a jövő koncepciós pereinek prototípusát is kikísérletezték”, több kisgazda vezetőt is eltávolítottak a hatalomból a köztársaság megdöntésének vádjával. A meggyengült Kisgazdapárt nem tudta megakadályozni a kommunisták hatalomátvételét. A per főszereplője, „az összeesküvés koordinátora” a Magyar Testvéri Közösség volt, „ez az úgymond horthysta reakciósokat tömörítő szélsőjobboldali titkos társaság”.  Szekér Nóra annak járt utána, hogy ki is volt valójában ez a társaság.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr6212683479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.