Olvass!

KönyvesBlog

Már Kemény Zsófi is Soros kottájából játszik :(((

2017. augusztus 03. vl

Fotó: Valuska Gábor

 

Kemény Zsófi ma a Facebook-oldalán tette közzé Egres Béla, a rejtélyes Jövő Generációja Egyesület képviselőjének levelét, aki nem kevesebbet állít, minthogy a Provokátor Figyelő felhívásának eleget téve nyomozásba kezdett és így jutott el a könyvhöz (ami amúgy már bő két hónapja a boltok polcain található). Egyfelől tök jó, hogy minden könyv megtalálja olvasóját, másfelől némi szövegértelmezési problémát is jelez, ha egy regényt nem irodalomként, hanem egy titkos forradalmi felhívásként értelmez valaki. 

Egres Béla egyébként elég rejtélyes troll. Egy 2015-ös origós cikkből az derül ki, hogy médiahekként, a nevével visszaélve, szintén a Jövő Generációja Egyesület nevében jelentette fel a váci Madách Gimnáziumot, mert nem engedték el a diákokat a központi március 15-i ünnepségre. Állítólag ő jelentette fel Barna Illés cukrászt, tudják, az idős bácsit, aki elég lehangoló körülmények között, fittyet hányva az előírásokra készítette süteményeit. A Gépnarancs a következőt derítette ki Egresről: "Nevem Egres Béla. Pécs és vonzáskörzetében vállalok társközvetítést erotikus tárgyak bérbeadását és egyéb szexuális szolgáltatásokat." (másik cikkben meg ezt írták).

Nem lepődünk meg azon sem, hogy Egres szerint Kemény Zsófi Soros kottájából játszik, sőt örülünk, hogy ezt végre valaki észrevette:

"Egyértelmű, hogy a könyved Soros György őszre tervezett puccs kísérletét vázolja és egyértelmű, hogy te az ő egyik embere vagy! (...)

Az is megerősíti Egrest, hogy Kemény Zsófi a két hónapja, a könyv megjelenésekor nekünk adott interjúban már előre úgy tett, mintha csak a véletlenek összejátszásáról lenne szó, és nem a mestertervet írta volna le, amit majd az olvasó fiatalok jól megértenek, hogy utána beinduljon a forradalom: "Amikor Kemény Zsófi a Rabok tovább írásába kezdett, még nem sejthette, hogy a megjelenés idején folyamatos tüntetések zajlanak majd Budapesten" - írtuk .

A Rabok tovább hátterét egy "elképzelt" budapesti forradalom adja, amiről most már tudjuk, hogy az elképzelt alatt nem fikciót értett a szerző, hanem titkos, eltervezett haditervet. Vagy ahogy Egres írta: "Ez a könyv egy uszító és provokáló mű amely az alkotmányos rend és a törvényes kormány erőszakos megdöntésére biztat mindenkit!". Hátborzongató most újraolvasni, mit írtunk a Könyves Magazinban a könyvről, és még szomorúbb, hogy nem tudtuk kiolvasni a FORGATÓKÖNYVET:

"A Rabok tovább kiindulópontja egy Facebookon szerveződő kormányellenes tüntetés, melyet a sztori szerint Mátyás király újratemetése napjára időzít egy aktivistacsoport. Utóbbihoz szinte véletlenszerűen sodródik az egyetemista Bora, aki aztán ugyancsak akaratán kívül kerül az egyre erőszakosabb események középpontjába. Az erőszak több síkon jelentkezik, hiszen míg a fennálló rend ellen lázadó és az azt letörni igyekvő kormányerők viszonylag gyorsan rommá lövik Budapestet, a bujkáló lány egy érzelmileg erősen egyoldalú, egy idő után pedig kimondottan mérgező kapcsolat foglya lesz."

Egres Béla beleáll a harcba, a könyvek visszahívását követeli, sőt feljelentéssel fenyegetőzik. Azt, a rossz ízű történelmi kontextuson, kívül nem értjük, miért akarja levágatni Kemény Zsófi haját, de mondjuk egyszer mi is megnéznénk az ismert szerzőt rövid hajjal. Követelései tehát:

Hívd vissza ezt a könyvet a nyomdából ellenkező esetben feljelentéssel fogunk tenni ellened alkotmányos rend erőszakos megdöntésére való előkészületek miatt!

Hamarosan újra bevezetésre kerül a sorkatonai szolgálat, mely a nőkre is ki fog terjedni. Ha ennyire szereted a háborút és az erőszakot gondoskodni fogok róla, hogy téged elsőként sorozzanak be és a norvég Selma Holgerssonhoz hasonlóan téged is nyírjanak kopaszra.

Ha jót akarsz akkor visszahívod a könyvedet, megköveted a törvényes kormányt, levágatod a hajad és önként jelentkezel közmunkára a Vál völgyi kisvasúthoz, vagy a most épülő Óbarok kerti vasúthoz!"

Bízunk benne, hogy nem lesz a vége feljelentés, bár nagyon úgy néz ki, hogy egy középiskolai magyarórán lemodellezhetnénk a szövegértelmezésbeli hiányosságokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr6312717530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.