Olvass!

KönyvesBlog

A börtön csak hülye kis közjáték Lisbeth Salandernek

2017. szeptember 06. .konyvesblog.

id22-296030.JPG

Már csak egyet kell aludni, és megjelenik a Millennium-sorozat legújabb része, a Mint az árnyék. A szerző ezúttal is David Lagercrantz, aki úgy folytatta történetet, mintha annak eredeti szerzője meg sem halt volna.

David Lagercrantz: Mint az árnyék 

Fordította: Erdődy Andrea, Animus, 2017, 464 oldal, 3980 HUF

 

Lisbeth Salander a büntetését tölti a Flodberga női börtönben, és mindent elkövet, hogy kimaradjon a foglyok közötti konfliktusokból, ám a bajok így is megtalálják.

David Lagercrantz egy 700 éves stockholmi templomban kapott ihletet a regényhez

 

Védelmébe vesz egy fiatal bangladesi nőt, emiatt pedig egyenesen a börtönt uraló maffia fejével, Benitóval kerül összetűzésbe. Közben meglátogatja őt Holger Palmgren, akinek sikerült olyan dokumentumokhoz hozzájutnia, amelyek más megvilágításba helyezik a hatósági túlkapásokat, amelyeket Lisbethnek gyerekkorában el kellett szenvednie.

A tetovált lány úgy folytatódik, mintha az írója meg sem halt volna

Kevés olyan sorozat van, amely olyan kultuszt teremtett, és ezzel egyidejűleg olyan döbbenetes erejű irodalmi divathullámot (a.k.a. skandináv krimi) indított volna el, mint a Millennium-sorozat. A tetovált lány-könyvek cselekményét, motivációit, azóta kultikussá vált figuráit hasonló lelkesedéssel elemezték a feministák, a recenzorok, az irodalmárok, a kriminológusok, a szociológusok, a filmrajongók, és nagyjából mindenki, aki a kétezres évek eleje óta valamilyen formában találkozott a művel.

A lány megkéri Mikael Blomkvistot, hogy járjon utána a dolognak. A nyomok egy bizonyos Leo Mannheimerhez vezetnek, aki egy tőzsdeügynökség társtulajdonosa. De hogyan függhet össze egy jómódú pénzügyi szakember múltja Lisbethével? És mit tehet a lány az egyre agresszívebb Benitóval és bandájával szemben?

Langercrantz elárulja, mi köze Lisbeth Salandernek Harisnyás Pippihez

Olvass bele a regénybe:

Mint az árnyék_részlet by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr9012807288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.