Olvass!

KönyvesBlog

Titkos világok nyílnak meg a csatornában

2017. szeptember 18. .konyvesblog.

dijkioszto_1.jpg

Június elején adtunk hírt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának novellapályázatáról, amelyben a Kincsek a város alatt című tárlat egy-egy kiválasztott tárgyáról, tárgya köré kellett fiktív történetet kanyarítaniuk a pályázóknak. Mindkét kategóriában kihirdették a pályaműveket, amelyeket most a Könyvesblogon közlünk. Elsőként a 9-13 éves korosztály első három helyezettjét olvashatjátok. 

A zsűri tagjai: Berta Ádám, az Európa szerkesztője, író és Kemény Zsófi író, slammer

Az első díjat, egy tízalkalmas bérletet Kukorelly Endre kreatív írás szemináriumára, a 13 éves Takács Mandula hozta el Kincsek a város alatt című novellájával. A novellában a világ leggyönyörűbb macskája lopja el a főhős medálját, ami különösen fontos neki, hiszen a nagypapájától kapta. Macskaüldözés közben narrátorunk túlél egy hatalmas zuhanást, egy dór oszlopcsarnokban találja magát a föld alatt, és ráébred egy ősi családi titokra. Takács munkája nem is novellának tűnik, hanem egyenesen egy ifjúsági kalandregény elejének. Szívesen olvasnánk a folytatást! 

Takács Mandula by konyvesblog on Scribd

A második a 12 éves Sipos Áron Kincsek a város alatt avagy Az utolsó Taho című munkája lett, amelyben egy Dakota nevű fiatal próbálja megmenteni szerelmét, ám az események váratlan fordulatot vesznek. 

Sipos_Áronby konyvesblog on Scribd

A megosztott harmadik helyen pedig a 13 éves Beck Brigitta és a 9 éves Homoki Lili végzett. Az erdőszéli semmiárus Annáról szól, aki nagyon vágyik egy arany fülbevalóra, és hogy megszerezze, a népmesei okos lány mintájára megtréfálja a hercegnőt.

Beck_Brigitta by konyvesblog on Scribd

A Kincsek a város alatt című műben pedig megismerhetjük Rékát, aki ellátogat a Vármúzeum kiállítására, és elhatározza, hogy ha nagy lesz, régész lesz belőle. 

Homoki_Lili by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr3012875440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.