Olvass!

KönyvesBlog

A családi ereklye visszaszerzéséért a gyilkosság sem nagy ár

2017. szeptember 19. .konyvesblog.

dijkioszto_kukorelly.jpg

Június elején adtunk hírt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának novellapályázatáról, amelyben a Kincsek a város alatt című tárlat egy-egy kiválasztott tárgyáról, tárgya köré kellett fiktív történetet kanyarítaniuk a pályázóknak. Mindkét kategóriában kihirdették a pályaműveket, amelyeket most a Könyvesblogon közlünk. A 14-18 éves kategória legjobbjai következnek.

Titkos világok nyílnak meg a csatornában

Június elején adtunk hírt a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának novellapályázatáról, amelyben a Kincsek a város alatt című tárlat egy-egy kiválasztott tárgyáról, tárgya köré kellett fiktív történetet kanyarítaniuk a pályázóknak. Mindkét kategóriában kihirdették a pályaműveket, amelyeket most a Könyvesblogon közlünk. Elsőként a 9-13 éves korosztály első három helyezettjét olvashatjátok.

Első helyezett a 18 éves Turai Hunor Az arany fülbevaló története című novellája lett, amelyben Gyula örökli meg családja legbecsesebb kincsét, egy arany fülbevalót, amelyet édesapja a saját testében őrzött, hogy az ellenség ne tudja elkobozni.

Turai_Hunor by konyvesblog on Scribd

Második helyen a 16 éves Zelles Zsófia végzett a Karg tanár úr titka című  pályaművével. A 12 éves narrátor naplójából kiderül, hogy eltűnt a latintanár,  hősünk pedig úgy dönt, utánajár a dolognak.

Zelles_Zsófia by konyvesblog on Scribd

Harmadik lett a 15 éves Pichler Enikő cím nélküli nevezése. A novellában a Caden család ül modellt egy festményhez, ám a festő egyre idegesebb lesz. 

Novellapalyazat_nagy_Pichler_Eniko_15eves .pdf by konyvesblog on Scribd

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr3712875848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.