Olvass!

KönyvesBlog

Harry Potter harmadik évét a Roxfortban baljós ómenek kísérik, szerencsére kép is van hozzá

2017. október 06. .konyvesblog.

Két éve jelent meg először a Harry Potter-sorozat első illusztrált kötete. A rajzairól akkor azt írtuk, hogy Jim Kay illusztráció „egyszerre légiesek és meseszerűek, varázslatosak és egyediek, újszerűek és mégis nagyon ismerősek”. Kay amúgy évek óta nagy Harry Potter-rajongó, aki a felkérést annak idején egyszerre találta nagyszerűnek és félelmetesnek.

„Tudtam, hogy a Harry Potter nagy falat lesz: mert gyerekkönyv, mert nagyformátumú, és mert fantasy. Lehet, hogy többnek tartom magamat, mint egyszerű grafikus, aki pusztán tájképeket alkot, de a Harry Potterben érzelmeket kellett kifejeznem a karaktereken keresztül. A legnehezebb a szereposztás volt: meg kellett találnom a saját Harrymet, Ronomat és Hermionémet”

mesélte akkor. Tavaly megjelent a második kötet; Jim Kay akkor közzétett egy videót is, melyben az Abszol út megrajzolásáról beszélt.

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

Fordította: Tóth Tamás Boldizsár, Animus Kiadó, 2017, 336 oldal, 7980 HUF

 

Most végre itt a harmadik kötet, a Harry Potter és az azkabani fogoly illusztrált változata is. Ha valaki nem emlékezne, pontosan mi is történik a harmadik részben, annak felidézzük a fülszöveg segítségével:

A Sötét Nagyúr most erőtlen s magányos. Hívei elfordultak tőle. Szolgája tizenkét éve rabságban senyved. Ma este, még éjfél előtt, a szolga kiszabadul, és visszatér urához. Segítségével a Sötét Nagyúr erőre kap, s hatalma rettentőbb lesz, mint valaha.

Harry Potter szokásos rémes vakációját tölti Dursley-éknél, ám a helyzet úgy elfajul, hogy Harry elviharzik a Privet Drive-ról. Így köt ki a Kóbor Grimbuszon, ami elviszi őt abba a világba, ahová egész nyáron vágyott. Az Abszol úton ijesztő hírek járják: az Azkabanból, a gonosz varázslókat őrző rettegett börtönből megszökött egy fogoly. A Mágiaügyi Minisztériumban tudják, hogy a veszélyes szökevény a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába tart. Harry pedig egy véletlen folytán tudomást szerez róla, hogy az illető az ő nyomát követi.

Harry harmadik évét a Roxfortban baljós ómenek kísérik. Egyre inkább feltárul előtte saját múltja, és Voldemort leghűségesebb szolgájával is farkasszemet kell néznie.

Lapozzatok bele a kötetbe:

HP és az azkabani fogoly _ beleolvas.pdf by konyvesblog on Scribd

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr8912931867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.