Olvass!

KönyvesBlog

Küldetés és kaland – 5 izgalmas gyerekregény az őszi szünetre

2017. október 30. .konyvesblog.

Még bő egy hétig tart az iskolai őszi szünet, de ha kitart az orkánerejű szél, akkor a kinti programoknak nagy eséllyel lőttek. A kalandról viszont így sem kell lemondani – a friss megjelenések közül kiválasztottunk 5 gyerekkönyvet, melyekkel garantáltan jól fog telni az idő.

P.D. Baccalario: Lock – A folyó őrei

P.D. Baccalario: Lock – A folyó őrei

Fordította: Túri Zsuzsanna, Manó Könyvek, 2017, 175 oldal, 2490 HUF

 

Pit Summer egy nap rejtélyes meghívót kap, és meg kell látogatnia unokatestvéreit az isten háta mögötti Henley Creekben. Ekkor még nem tudja, hogy rajta kívül egy csapat gyerek tart ugyanebbe az irányba. Küldetésük van, mely egyszerre szórakoztató és félelmetes. Egy csatát kell megvívniuk a folyóért, amely visszafelé folyik. Ha nem sikerül elérniük, hogy a folyó ismét a helyes irányba folyjon, az végzetes körülményekkel járhat a varázsvilágra nézve.

Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt!

Caleb Krisp: Állítsátok meg Ivyt! – Ivy Pocket 2.

Fordította: Pék Zoltán, Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2017, 308 oldal, 2499 HUF

 

Caleb Krisp dilinyós viktoriánus szobalánya újra támad. Igaz, Ivy Pocket saját bevallása szerint is félig halott, de ez nem tántorítja el attól, hogy megint aktivizálja magát. Meg kell ugyanis találnia az első részből megismert Rebeccát, meg kell vívnia mindennapos harcát koporsókészítő nevelőszüleivel, és ügyelnie kell arra is, nehogy az ármánykodó Miss Always a nyomára bukkanjon. Az Óragyémánt persze megint kulcsszerepet fog játszani, de míg a kalandok végére érünk, addig jól ismert alakok (például a szellemes Trinity grófnő) és újonnan megjelenő szereplők egész sorával ismerkedünk meg. Utóbbiak közé tartozik egy tudatlan könyvtáros is, aki feltűnően sokat kérdez.

Timo Parvela: Pate horgászkönyve

Timo Parvela: Pate horgászkönyve

Fordította: Kovács Ottilia, Cerkabella Könyvkiadó, 2017, 104 oldal, 2500 HUF

 

Pate ezúttal horgászni indul, ami maga a nagybetűs izgalom és kaland. A jó sorsa ezúttal Norvégiába veti kedvenc finn hősünket, ahol nemcsak a halakkal és az elemekkel kell megküzdenie, hanem rengeteg megfejtésre váró rejtély is várja. Létezhetnek úszó szigetek? És tengeri szörnyek? Vajon mit titkol a két apa? Ezek megválaszolása pont Paténak való feladat!

M.G. Leonard: Bogárkirálynő

M.G. Leonard: Bogárkirálynő

Fordította: Rindó Klára, Szabados Tamás, Naphegy Kiadó, 2017, 324 oldal, 2990 HUF

 

A bogaras fiú folytatásában, a Bogárkirálynőben végre fény derül arra, hogy pontosan miben mesterkedik az első részből megismert Lucretia Cutter. Darkus és barátai minden elkövetnek, hogy meghiúsítsák a gonosz és kegyetlen divatkreátor elvetemült tervét, dolgukat viszont nagyban megnehezíti, hogy Darkus apukája megtiltotta nekik a további nyomozást. Mindenesetre csak ők állíthatják meg Lucretiát, ehhez viszont át kell kelniük az óceánon.

Fabian Lenk: 1000 veszély a piramisnál

Fabian Lenk: 1000 veszély a piramisnál

Fordította: Bán Zoltán András, Scolar Kiadó, 2017, 116 oldal, 1490 HUF

 

Az Idődetektívek-sorozatot itthon nem nagyon kell bemutatni, hiszen már rengeteg része megjelent magyarul. Szerzője, Fabian Lenk most viszont új szériával jelentkezik: hősei itt is utaznak térben és időben, hiszen más-más korokban és a világ legkülönbözőbb helyszínein bukkanhatnak fel. A történeteknek viszont van egy közös vonásuk: a hősökre mindig 1000 veszély leselkedik. A fordulatokat ráadásul most nemcsak olvashatjuk, hanem alakíthatjuk is, hiszen mi határozzuk meg, hogyan végződjön a kaland. A sorozat első részében rögtön egy egyiptomi ásatáson vehetünk részt, ám hamarosan válaszút elé kerülünk, és el kell döntenünk: kövessünk-e egy titokzatos idegent, aki bevezetne minket egy piramis titkos labirintusába.

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr7113115174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.