Olvass!

KönyvesBlog

Ezeket az adaptációkat nézzük majd 2018-ban!

2018. január 03. .konyvesblog.

Köddé vált Cate Blanchett, Johnny Depp és a sötét mágia, Oprah és a boszorkányság. Hollywood idén többek közt Madeleine L’Engle, Ray Bradbury és Ernest Cline történeteit vette kölcsön a kasszasikerhez. Mutatjuk a filmeket, amelyekre beülünk majd méltatlankodni.

Expedíció

Miről szól?  Nagyon szerettük Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiáját. Most készült belőle egy film, ami pont ugyanarról fog szólni, mint az első könyv, az Expedíció: "Négy kutató, egy geodéta, egy antropológus, egy biológus, és az őket szemmel tartó pszichológus hatol be az úgynevezett X Térségbe, melyet 30 évvel ezelőtt valami rejtélyes, felfoghatatlan esemény sújtott. Legalábbis ezt állítja róla a kutatásával megbízott Déli Végek kormányügynökség. Mások katasztrófáról pletykálnak, ami legalább annyira lehetett a természet, mint ember vagy idegenek keze által. Ráadásul a sorban tizenkettedik expedíció tagjai azzal a kellemetlen ténnyel kénytelenek neki vágni, hogy minden egyéb felfedezői törekvés elbukott. Eltűntek, öngyilkosok lettek, vagy ha vissza is tértek, mindössze elenyésző, apró tudás-morzsáik voltak arról, valójában mi történt velük.”

Eredeti bemutató: 2018. február 23. (A filmet Magyarországon nem forgalmazzák)

Vörös veréb

Miről szól?  Jason Matthews 33 évig volt CIA-ügynök, aztán írt egy könyvet, ami miatt Jennifer Lawrence Magyarországra jött, és a Vittulában bulizott. Dominyika Jegorova balett-táncosnak készül, de nem veszik fel a Bolsojba. Oroszország végül inkább hírszerzőt nevel belőle, és elküldi a verébiskolába, ahol megtanulja, hogyan szerezzen információt a testével. A lány egy rendellenességnek köszönhetően a legjobb növendékké válik, ugyanis minden érzelmet, szándékot és embert színnek lát.

Kritikánk a könyvről>>

Bemutató: 2018. március 1.

Időcsavar

Miről szól? Madeleine L’Engle kultikus ifjúsági könyvében különös látogató érkezik a kamaszlány, Meg családjához, és bejelenti, hogy a hiperkocka igenis létezik. Meg apja az ötödik dimenzióban való utazással kísérletezgetett, amikor eltűnt, ezért a lány, öccse, Charles Wallace, és egy barátjuk, Calvin felkerekedik, hogy megtalálják a férfit. 

Bemutató: 2018. március 8.

Hová tűntél, Bernadette?

20914322_10100972361142930_2004765095396605488_n-768x574.jpg (Kép forrása)

Miről szól? Bernadette valaha híres építész volt, ma egy egykori csodagyerek felesége, és egy 15 éves lány anyja. Bernadette egyszer csak eltűnik, lánya pedig nekiáll kinyomozni, hogy mi is történt vele. Címszerepben Cate Blanchett. Maria Semple könyvéből.

Eredeti bemutató: 2018. május 11.

Ready Player One

Miről szól? Az Időcsavar mellett az év másik nagy dobása az új Spielberg-film lesz, az Ernest Cline regényéből forgatott Ready Player One. 2016-ban írtunk a könyvről kritikát, amelyben így foglaltuk össze a tartalmát: „A sztori egy disztópikus, lepukkant, nyomasztó jövőben játszódik, amelyből az emberek egyetlen kiútja egy hatalmas, globális virtuális utópia, az OASIS, egy végtelenül nerd programozózseni, James Halliday agyszüleménye. Az OASIS-ba belépők az avatárjaikon keresztül nemcsak szórakozhatnak, játszhatnak, randalírozhatnak, de tanulhatnak és dolgozhatnak is. És miután Halliday meghal, kiderül, hogy végrendelete értelmében az kapja meg örökségét, a világ legnagyobb, legértékesebb vállalatát és programját, aki megfejti az OASIS masszív, több ezernyi bolygóból álló virtuális világába beleprogramozott és elrejtett, rafinált rejtvényeit – geekek előnyben: merthogy a rejtvények természetesen popkulturálisak.”

Bemutató: 2018. március 29.

The Girl in the Spider’s Web

Miről szól? Ami nem öl meg címmel jelent meg magyarul Stieg Larsson Millenium-trilógiájának folytatása, amit David Lagercrantz jegyez. A sztori nagyjából ugyanott folytatódik, ahol Larsson abbahagyta, „azzal a nagy különbséggel, hogy Mikael Blomkvistnek a Zalachenko-ügy óta – és riválisai legnagyobb örömére – nem akadt igazán nagy dobása: sokan egy letűnt kor emberének tartják, aki már nem tud lépést tartani a fejlődéssel, ráadásul a Millennium dolgai sem alakulnak túl fényesen mostanában.” Ám ez nem tántorítja el attól, hogy Lisbeth Salanderrel, a tetovált hackerlánnyal újra a bűn nyomába eredjen.

Cikkünk a könyvről>>

Eredeti bemutató: 2018. október 19.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

fb2-04677r-thumb-633x422-699570.jpg(Kép forrása)

Miről szól? Érkezik a Legendás állatok és megfigyelésükből készült második Harry Potter spin-off, amelyben ismét Göthe Salmander,  a brit magizoológus kalandjait követhetjük, aki ezúttal Dumbledore-ral fog össze, hogy megállítsa a sötét varázslót, Gellert Grindelwaldot, vagyis Johnny Deppet. 

Eredeti bemutató: 2018. november 16.

Mary Poppins visszatér

mary-poppins-returns.jpg(Kép forrása)

Miről szól? Ha valamire nem volt szüksége az emberiségnek, az biztosan a Mary Poppins 2. Emily Bluntnak jutott a hálátlan feladat, hogy legalább másfél óráig megpróbálja elfeledtetni Julie Andrews felejthetetlen Poppinsát. A csudálatos Maryt P.L. Travers írta, a Banks családhoz érkezik nevelőnőnek, hihetetlen kalandokba keveredik, mi pedig most órákig nem tudjuk majd kiverni a fejünkből azt, hogy Chim Chim Cher-ee.

Eredeti bemutató: 2018. december 25.

Fahrenheit 451

unnamed-1_1.jpg(Kép forrása)

Miről szól? François Truffaut 1966-os adaptációja után idén az HBO-n láthatjuk viszont a tűzőrt, Guy Montagot, akit ezúttal Michael B. Jordan alakít. Montag egy olyan világban él, ahol a könyvek illegálisak, neki pedig el kell pusztítania őket, méghozzá a házakkal együtt, ahol rájuk bukkan. Sosem kérdőjelezi meg munkáját, ám egy nap találkozik egy lánnyal, aki mesél neki az időről, amikor nem a televízió irányította az életet, és az emberek még nem éltek félelemben, Montag pedig elkezdi megismerni, amit eddig pusztított, az írott szót. Ray Bradbury történetéből.

Bemutató: Valamikor 2018-ban az HBO-n.

Az üvegbura

Miről szól? 1979 után ismét filmre viszik Sylvia Plath kultikus regényét, amelyben Esther Greenwood, a külvárosi lány érkezik nyári gyakorlata a New York-i Hölgyvilág magazinhoz, ám az amerikai álom helyett a saját rémálmába csöppen. Pontosabban Plath rémálmába. A könyvről megjelenésének ötvenedik évfordulóján, 2013-ban írtunk hosszabban.

Bemutató: Valamikor 2018-ban

A bejegyzés trackback címe:

https://konyves.blog.hu/api/trackback/id/tr3713544959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.